Hirdetés

„Tömörített” GeForce GTX 260-nal erősít a Zotac

Úgy látszik, mostantól divat lesz GeForce-ot „tömöríteni”, hiszen a Galaxy nemrég pont a vékonyságát emelte ki a legújabb videokártyájának. A Zotac gyorsan válaszolt a kihívásra, azonban nem a termék vastagságán változtat, hanem inkább a hosszát veszi célba. Így született meg a vállalat legújabb grafikus kártyája, mely az NVIDIA GeForce GTX 260 modellre épül, és mindössze 23 cm-es.


Zotac GeForce GTX 260 - Forrás: Expreview

A saját tervezésű nyomtatott áramkörre épülő termék az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapkát használja, mely 216 stream processzorral dolgozik, és 625, illetve 1350 MHz-es mag- és shaderórajelen üzemel, ami némileg magasabb az NVIDIA 576 és 1242 MHz-es ajánlásaihoz viszonyítva. A kártyán összesen 896 MB kapacitású fedélzeti memória van, mely 2,2 GHz-es effektív frekvencián ketyegő GDDR3 memórialapkákra épül.


Zotac GeForce GTX 260 - Forrás: Expreview

A hűtéshez a Zotac egy nagyméretű ventilátorral felszerelt alumíniumbordát használ, ami egy réztalapzattal illeszkedik a grafikus processzorhoz. A vállalat állítása szerint a légkavaró halkan teszi a dolgát viszonylag magas légszállítási paraméterek mellett. A PCI Express 2.0 csatolóval érkező kártyára egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI kimenet került. A „kicsinyített” GeForce GTX 260-at a Zotac a kisméretű házak tulajdonosainak szánja. A termék megjelenése ebben a hónapban esedékes, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem számolt be a gyártó.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni. (Forrás: Expreview)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés