Hirdetés

Agyondoppingolt GeForce-szal támad a Zotac

A Zotac mérnökei ismét kitettek magukért, ugyanis a legújabb, NVIDIA GeForce GTX 260 modellre épülő kártyájuk komoly gyári tuningot alkalmaz. A PCI Express 2.0 csatolóval érkező, DirectX 10-et támogató termék a 216 stream processzort használó, 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapkát alkalmazza. A grafikus chip az NVIDIA 576 MHz-es ajánlása helyett 800 MHz-es magórajelen üzemel. Ilyen mértékű tuningot még egy gyártótól sem láthattunk, ám a vállalatnak még ez sem volt elég, ugyanis ez az órajel komolyabb hűtés mellett még tovább emelhető.


Forrás: Expreview

A termék shader- és memóriaórajeléről még nincs döntés, de várhatóan a referenciaajánlásoknál magasabb frekvenciát állítanak be a tervezők. Az extrém mértékű gyári tuninghoz természetesen komoly „doppingot” kell alkalmazni, így a kártya saját tervezésű, 12 rétegű nyomtatott áramköre 15 fázisú tápellátást tesz lehetővé. Ebből 12 fázis gondoskodik a grafikus processzorról, és 3 a GDDR3 szabványú memóriáról. A fázisokhoz egyenként két darab Renesas LFPAK MOSFET társul, emellett a kártya jó minőségű Panasonic SP-CAP szilárdelektrolitos kondenzátorokat alkalmaz.


Forrás: Expreview [+]

A grafikus kártya megfelelő hőmérsékletét az Arctic Cooling által fejlesztett Accelero Xtreme típusú hűtő módosított változata fogja biztosítani. A három, 9 cm-es ventilátorral felszerelt borda közel 110 alumíniumlamellából áll, melyekbe öt hővezető cső vezeti a GT200 lapka által termelt hőmennyiséget. A D-Sub, DVI-D és HDMI kimenettel felszerelt kártya a működéshez egy hat- és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel. A Zotac egyelőre csak Kínában tervezi a forgalmazást, de ez természetesen még változhat a jövőben. A termék leghamarabb nyár végén debütálhat, az ajánlott fogyasztói ára 200 dollár körül lesz.


Forrás: Expreview

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés