Hirdetés

Többmonitoros üzem Matrox módra

A Matrox új eszköze révén egyszerűen növelhető a Windows desktop területe; a DualHead2Go segítségével egyetlen VGA kimenet igénybevételével két (további) monitort lehet munkára fogni. A megoldás különösen noteszgépek és integrált grafikus vezérlőt tartalmazó asztali PC-k esetében hasznos, ahol egyébként nem lenne lehetőség a többmonitoros üzemmódra.

A DualHead2Go egy analóg bemenettel és két analóg kimenettel rendelkezik, melyekre két 1024x768 vagy két 1280x1024 pixel felbontású kijelző kapcsolható. Az eszköz a számítógép felé egyetlen monitorként mutatkozik, így a grafikus vezérlő kezelőpaneljén minden további nélkül beállítható a megfelelő, 2048x768 vagy 2560x1024 pixeles felbontás. Az előbbinél 60, 75 és 85 Hz-es frissítési gyakoriság is rendelkezésre áll, az utóbbi esetben azonban csak a 60 Hz kínálkozik.


[+]

A készülék a PC-ről érkező analóg jelet először digitalizálja, végrehajtja a kép kettészelését, majd a megfelelő kimeneteken továbbítja az újra analóggá alakított jeleket. Csatlakozáshoz szabványos, 15 tűs D-Sub aljzatokkal rendelkezik. A DualHead2Go Windows 2000 és XP operációs rendszerekkel használható. A gyártó a 9,2 x 9,5 x 2,5 cm-es készülék mellé egy VGA-kábelt csomagol, valamint mellékeli a képminőség beállítására és az ablakok elrendezésére használható PowerDesk SE szoftvert. A termék november közepén kerül piacra; ajánlott ára a tengerentúlon 169 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés