Hirdetés

Újabb PC-távvezérlő egységet jelentett be a Matrox

A kanadai Matroxtól jó ideje nem érkezett új grafikus processzor, az utóbbi években azonban piacra dobott néhány ötletes, speciális igényeket kielégítő videovezérlőt. Az Extio termékcsalád tagjai nem csupán megjelenítőket tudnak kezelni, hanem más eszközök csatlakoztatását is lehetővé teszik. A megoldás lényege, hogy magát a számítógépet messzebb, akár egy másik helyiségben is el lehet helyezni, mivel a külső doboz és a számítógépbe illesztett adapterkártya között egyetlen pár üvegszál teremt kapcsolatot – akár 250 méteres távolságot hidalva át. A mozgó alkatrészt nem tartalmazó rendszer hozzájárul a munkahely zajszintjének mérsékléséhez is.

A most bejelentett Extio F1220 jelű külső egységen két D-Sub és két DVI kimenet található, melyekre legfeljebb két (egyenként maximum 1920x1200 pixel felbontású) monitor köthető bármilyen variációban. További perifériák csatlakoztatásához hat USB 2.0 és két FireWire port áll rendelkezésre, az audiocsatlakozók sorában pedig van mikrofonbemenet, vonali ki- és bemenet, sőt egy SPDIF jelek továbbítására alkalmas kimenet is. A gyártó PCI és PCI Express x1 csatolófelülettel ellátott adapterkártyát is kínál hozzá.

Az Extio széria legszerényebb tagja várhatóan a második negyedévben kerül piacra, árát a Matrox egyelőre nem közölte. A készülékhez Windows operációs rendszerekhez való illesztőprogramot és alkalmazásokat mellékelnek. Alkalmazási területként szóba jöhet minden olyan eset, ahol előnyt jelent a nagy képfelület, a többmonitoros üzemmód, nincs szükség (komolyabb) 3D-s megjelenítésre, ellenben szempont a csendes munkahely, a számítógépek központosításának, netán a felhasználók elől való elzárásának lehetősége.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés