Hirdetés

Több generáció egy alaplapon

Az ECS 915P-A jelű alaplapjánál aligha létezik barátságosabb modell ma a piacon. Ez a lap ugyanis üdítő kivétel az új Intel-platformra általánosan jellemzőnek gondolt szabály alól, hogy ti. új alaplaphoz új videokártya és új memóriamodul is jár. Ha a processzorvásárlást nem is, ezeknek az alkatrészeknek a beszerzését megspórolhatják a felhasználók a 915P-A segítségével.

Mert a lap – annak ellenére, hogy az Intel 915P-ICH6 lapkapárosra épül – egyaránt támogatja a DDR1 és DDR2 memóriamodulokat. Mindkét szabványt kétcsatornás rendszerben kezeli – a modulok számára két-két foglalat áll rendelkezésre. A 915P-A-n a PCI Express-foglalat mellett egy ún. AGP Express-csatoló is található, mely AGP-kompatibilis videokártyát képes fogadni. A megoldás különlegessége, hogy a két foglalat akár egyszerre is használható. A rugalmasság jegyében került továbbá az alaplapra az ATX és BTX szabványnak egyaránt megfelelő tápcsatlakozó.

A lapon egyébként 1 PCI Express x16, 1 AGP Express, 2 PCI Express x1 és 2 PCI csatlakozó kapott helyet. Egyéb integrált szolgáltatásai közé tartozik a gigabites hálózati vezérlő és az Intel High Definition Audio hangrendszer.

Az alaplap 95 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron kerül forgalomba Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés