Hirdetés

Intel 925XE chipset már szeptemberben?

A Gigabyte jóvoltából friss részletekkel egészültek ki az Intel 900-as chipsetsorozatának – korábban októberre várt – új tagjáról, a 925XE-ről szóló információink.

A tajvani gyártó szerint az 1066 MHz-es rendszerbuszt támogató lapka felépítésében megegyezik a 925X-szel, és nem fog eltérni attól árában sem: ezerdarabos tételekben 50 dollárért lesz rendelhető. Az 1066 MHz-es „Quad Pumped” FSB a 800 MHz-es rendszerbusz 6,4 GB/s-os adatátviteli sebességével szemben 8,5 GB/s-ot fog teljesíteni. A gyors chipset az új Pentium 4 Extreme Edition processzorok teljesítményének kihasználásában segédkezhet.

A Gigabyte szerint az Intel egyelőre nem vesz tudomást útitervében a DDR2-667-es memóriákról, noha a szabványosításért felelős szervezet, a JEDEC már korábban elfogadta ezt a sebességet is. Valószínű ugyanakkor, hogy amint egyre több DDR2-667-es modul kerül forgalomba, az Intel hivatalosan is támogatni fogja azokat. A chipset mindenesetre problémamentesen üzemel egészen a DDR2-740 sebességig, így a gyártóknak nem kell újratervezniük alaplapjaikat – állítja a Gigabyte.

A tajvani vállalat a 925XE bejelentésének pontos időpontjáról nem nyilatkozott, de azt közölte, hogy ez a 915GV (a 915G PCI Express x16 interfész nélküli változata) és a (DDR2-SDRAM-támogatás nélküli) 910GL bevezetésével egy időben várható, vagyis már szeptemberben megtörténhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés