Hirdetés

Több fronton is belehúznak az új Radeonok

Több népszerű játékprogram megjelenítési sebessége is gyorsabbá válhat az ATI idei negyedik Catalyst meghajtócsomagjának installálása után. A Catalyst 6.4 készítésekor a programozók a hibajavítások és az új funkciók beillesztése mellett a teljesítmény optimalizálását helyezték előtérbe, jóllehet a gyorsulás mértéke sehol nem éri el az öt százalékot, ráadásul csak az újabb, Radeon X1000-es széria, illetve azon belül is elsősorban a csúcsmodellek tulajdonosai érzékelhetik a fejlődést.

A Windows 2000 és XP és XP Media Center Edition operációs rendszerekhez készült új meghajtócsomag már csak a .NET keretrendszert igénylő, magyarul is tudó Catalyst Control Center vezérlőpanellel érhető el, a driverrel együtt ugyanitt letölthető a videofájlok konvertálására hivatott Avivo Video Converter új változata is. A Catalyst 6.4 a 3DMark tesztprogram legújabb változatánál, a Call of Duty 2 háborús játéknál, illetve a FarCry, Half Life 2, továbbá az Unreal Tournament 2004 játékprogramok futtatása során eredményez 1,5-4,9 százalékos sebességnövekedést bizonyos beállítások használata esetén, ám ezek java része csak a Radeon X1800 és X1900 családokhoz tartozó kártyákat használva érzékelhetőek.

A Catalyst 6.4 mindemellett szokás szerint számos kisebb-nagyobb megjelenítési és alkalmazásfuttatási hibát javít, mindemellett az ATI szerint valamelyest javult az Avivo-kompatibilis kártyák (azaz a Radeon X1000-es széria) standard videolejátszási minősége. Az új meghajtócsomag az ATI terméktámogatási oldaláról tölthető le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés