Hirdetés

Ellentmondásos CrossFire-támogatást nyújt az új Catalyst

Az ATI Technologies a hét közepén menetrendszerűen kiadta szeptemberi videokártyákat és lapkakészleteket kezelő univerzális meghajtóprogramját. A Catalyst 6.9-es változat egyetlen lényeges újdonságot hozott a korábbi verziókhoz képest: mostantól az Intel 975X lapkakészletére épülő rendszerek mellett a megfelelően felszerelt, 965-ös chipsetet tartalmazó inteles alaplapok tulajdonosai is igénybe vehetik a kétkártyás CrossFire üzemmódot.

Az új chipset kétkártyás vezérlőrutinja mindazonáltal egyelőre korántsem nevezhető teljes értékűnek, ugyanis a jelenlegi Catalyst változat csak Direct3D alkalmazásoknál teszi lehetővé ezt az üzemmódot, ráadásul csak a csúcskategóriás Radeon X1900 CrossFire Edition kártyáknál. Az ATI ígérete szerint ez a későbbiekben változni fog, a 965-ös chipsetcsalád felépítéséből adódó teljesítményveszteséget azonban később sem lehet majd kompenzálni (a fix leosztás miatt az egyik kártya csak négy PCIe vezetéken tud kommunikálni).

A 6.9-es Catalyst telepítése a legtöbb felhasználó számára ezúttal nem jár kézzelfogható előnyökkel, az ATI terméktámogatási oldaláról letölthető driver a szokásos apró hibajavításokon és optimalizációkon kívül más újdonságot ugyanis nem hoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés