Több fronton frissül a háttértárkínálat

Az OCZ 3,5 colos méretű, Colossus névre keresztelt SSD meghajtói, már piacon vannak egy ideje, így a gyártó úgy gondolta ideje felfrissíteni a sorozatot. A felújított széria a Colossus LT nevet kapta. A háttértárak 34 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash memóriachipekre épülnek, amiket két Indilinx gyártmányú vezérlőchip irányít. Az egyes modulok RAID 0 tömbbe vannak összekapcsolva. Az SSD-k a számítógéphez 3 Gbps-os SATA interfészen kapcsolhatók, az olvasási és írási sebességük pedig elérheti a 260 MB/s-ot is. A gyors működést 128 MB méretű gyorsítótár segíti, emellett a készülékek MTBF értéke egymillió órában van meghatározva. Az OCZ alumíniumborítású, Colossus LT jelzésű SSD meghajtói három év garanciával kerülnek fogalomba. A 120, 250, 500 GB-os és az 1 TB-os modellekért rendre 400, 800, 1550 illetve 3930 dollárt kell fizetni.

OCZ Colossus LT SSD [+]
OCZ Colossus LT SSD [+]

Új taggal bővítette a CMS a biztossági mentések készítésére és tárolására tervezett ABSplus (azaz Automatic Backup System) sorozatát. A 2,5 hüvelykes méretű, hordozható meghajtók eddig 160, 250, 320, 500 és 640 GB-os kapacitással voltak elérhetőek, ám ezúttal egy 1 TB-os modell csatlakozott a sorozathoz. Az utóbbi megoldás 2.0-s USB aljzatot kínál, a fordulatszáma pedig percenként 5400 lehet. A 8 MB gyorsítótárral rendelkező termék az ellenálló külső váznak köszönhetően a nagyobb ejtéseket is kibírja. A biztonsági mentések gyors és egyszerű elkészítésében, illetve az adatok visszaállításába a mellékelt BounceBack Ultimate szoftver nyújt segítséget. A CMS az új külső meghajtójára három év garanciát vállal, a fogyasztói ára pedig 230 dollár lesz.

CMS ABSplus 1 TB
CMS ABSplus 1 TB

A Seagate egy különleges akcióval rukkolt elő, ami az 500 GB-os FreeAgent Go hordozható merevlemezét érinti. A 2,5 colos méretű meghajtón a Paramount Digital Entertainmenttel való megállapodásuknak hála 21 filmet talál a vásárló. Ezek közül a tavalyi év egyik legjobban várt mozifilmjét, a Star Treket ingyen lehet megnézni, ám a többi DRM védelemmel ellátott, DVD minőségű moziért 10-15 dollárt kell fizetni. A tároló eredeti listaára 140 dollár, most azonban a cég honlapjáról 100 dollárért lehet megrendelni.

Seagate FreeAgent Go (forrás: Engadget.com)
Seagate FreeAgent Go 500 GB (forrás: Engadget.com)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés