Hirdetés

Nagy kapacitású külső HDD és további kiegészítők

A Seagate jóvoltából megjelent a világ jelenleg legnagyobb külső winchestere, a FreeAgent GoFlex Desk, amely 3 TB adat tárolását teszi lehetővé. Az oldalán fényes, tükröződő fekete, elején pedig lyukacsos matt dobozban lapul a 3,5”-es HDD. A számítógéphez 2.0-s USB interfészen keresztül csatlakoztatható, de a gyártó adapterével 3.0-s USB vagy FireWire 800 csatlakozóra kötve is használható lesz. Mellékelik hozzá a Memeo szoftvert, amivel automatikus, folyamatos biztonsági mentések készíthetők, mindezt szoftveres kódolással titkosítva. A 3 TB-os FreeAgent GoFlex Desk 2.0-s USB adapterrel és két év garanciával már kapható 250 dolláros áron.

Seagate FreeAgent GoFlex Desk [+]
Seagate FreeAgent GoFlex Desk [+]

A Raidon Technology egy külső rackkel érkezett, a GT1640-1S-SB3 típusú készülékét mutatta be. Ez a műanyagból és alumíniumból készült külső keret 3.0-s USB és eSATA csatlakozóval is fel van szerelve, belsejébe pedig merevlemezt vagy SSD-t lehet rakni, egészen 2 TB-os méretig. A meghajtók cseréjét a könnyen kezelhető, kivehető fiók segíti. A Raidon rackje 79 euróért szerezhető be.

Raidon Technologies GT1640-1S-SB3 [+]
Raidon Technologies GT1640-1S-SB3 [+]

A PhotoFast egy apró kiegészítőjét dobta piacra, ami Gbox Mini néven kerül forgalomba. Az átalakító egy SATA és egy 3.0-s USB portot tartalmaz, amiből már nem nehéz kitalálni, hogy mire is való: a 2,5”-es vagy 3,5”-es SATA háttértárak SuperSpeed USB aljzatra való csatlakoztatását teszi lehetővé. Ezáltal A meghajtókon keresztül 128 MB/s-os olvasási és 95 MB/s-os írási sebesség érhető el. A DriveClone Pro 7 szoftverrel árusítják, megjelenése július végére várható, 22 dollárba fog kerülni.

PhotoFast Gbox Mini [+]
PhotoFast Gbox Mini [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés