Hirdetés

Újabb színes egyéniségek a Phanteks CPU-hűtő kínálatában

Már sokszor leírtuk, hogy a processzorhűtők piacán erős stagnálás figyelhető meg, a jelenlegi technológiából többé-kevésbé kihozták a maximumot, kialakultak az alapvető, hatékony felépítések, így különösebb fejlődési potenciál hiányában manapság nem igazán látni forradalminak mondható, új termékeket ebben a kategóriában. Persze ez nem azt jelenti, hogy a gyártók nem próbálkoznak, idén tavasszal a Phanteks például a PH-TC14CS modelljét azzal kívánta érdekesebbé tenni, hogy több színvariációban is elérhetővé tette, így a funkcionalitás mellett megjelenése is komoly hangsúlyt kapott.


[+]

A jelek szerint a Phanteks továbbhaladt ezen az úton, ugyanis bemutatták PH-TC12DX jelölésű CPU-hűtőjüket, amely az alap ezüst mellett kék, fekete és piros színben is elérhetővé vált. A felépítése mondhatni klasszikus duplatornyos, vagyis a négy darab, U alakban meghajlított, 6 mm átmérőjű hővezető csövön két oszlopban csoportosulnak az alumínium lamellák. A hűtő kiterjedése a két ventilátorral 126 x 157 x 160 mm, tömege 880 gramm, vagyis ebből a szempontból az erős középkategóriához tartozik.


[+]

A réz talp természetesen nikkel borítást kapott az esetleges korróziók megelőzése érdekében, valamint olyan hangzatos felületkezeléseket vetettek be, mint a P.A.T.S (Physical Anti-Oxidant Thermal Shield) és a C.P.S.C (Cold Plasma Spraying Coating). Az ezüst vagy színezett borda két oldalán egy-egy színben harmonizáló PH-F120HP ventilátor ül, a látványt ezek kontrasztos fehér kerete és a fekete rezgéselnyelő betétek fokozzák.


[+]

A szabványos méretű (120 x 120 x 25 mm), 9 lapátos ventilátorok úgynevezett UFB (Updraft Floating Balance) csapágyazást kaptak, ami főleg kiegyensúlyozottságával igyekszik minimalizálni a mechanikus zajokat, ráadásul specifikációjában több mint 150 000 órás MTBF (Mean Time Between Failures) érték olvasható. Fordulatszámuk PWM szabályozással 600 és 1800 rpm között változtatható, ehhez 23 – 68,5 cfm légszállítás és 21,9 – 27,6 dB(A) zajszint társul. Kompatibilitása a szokásos, Intel LGA 2011/1150/1155/1156/1366/775 és AMD FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 foglalatú processzorokkal képes együttműködni.


[+]

A PH-TC12DX CPU-hűtő 5 év garancia kíséretében máris elérhetővé vált, az alapmodellért 54,99, a piros, kék és fekete variánsért 59,99 dollárt kérnek.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés