Hirdetés

Android 4.0-s Thanko smart box kedvező áron

Az Androidra épülő smartboxok egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert, ennek következtében számos kisebb-nagyobb cég is próbál emberes szeletet kiharapni e tortából. A japán Thanko sem kíván kimaradni a jóból, így bejelentették, hogy piacra dobják a beszédes nevű Andbox44-t. A tenyérméretű  (75 x 250 × 145 mm), könnyű, mindössze 80 (!) gramm súlyú termék egy 1,5 gigahertzes Cortex A8-Allwinner A10 CPU-ra épül, és került bele 1 GB RAM, valamint 4 GB adattárolásra szolgáló memória is.

Thanko Andbox44
Thanko Andbox44

A kezelését a távirányító mellett az is megkönnyíti, hogy képes együttműködni az USB-n keresztül csatlakoztatott  kontrollerrel, egérrel vagy klaviatúrával. Rendelkezik beépített médialejátszóval, amire a már fent említett memórián kívül az USB porton keresztül csatlakoztatott pendrive-okról és merevlemezekről, valamint az olvasónak köszönhetően, SD kártyákról juttathatóak el fájlok.

A támogatott formátumok köre meglehetősen széles, így a videóknál az MPG 1/2/4, WMV 7/8/9 (VC1), ASF, H26 4/H 263,MP4, FLV, 3GPP, MOV, MKV, RM/RMVB, TS, M2TS, DIVX/XVID, AVI és DAT szabványok jöhetnek szóba. Zeneszámok esetén az OGG, M4A, MID, MP3, WAV, AMR, WMA, FLAC, RA és AAC állományok lejátszását biztosítja, ezen kívül a BMP, JPG, PNG, illetve GIF kiterjesztésű képek sem fektetik meg.

Az egy darab HDMI 1.3 csatlakozóval megtámogatott eszköz első körben Japánban vásárolható majd meg kb. 125 dolláros áron, de talán lesz magyar forgalmazó is, amely fantáziát lát majd benne.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés