Hirdetés

Újabb rackmount NAS-ok a QNAP portfóliójában

A dupla 2,5 gigabites RJ-45-tel szállított modellek valószínűleg a megfizethetőbb kategóriában indulnak, így nem csupán a kis- és középvállalkozások számára lehetnek alternatívák.

A QNAP egy új rackmount NAS szériát indított útjára, ami 4, illetve 12 fiókos kivitelben egyaránt elérhető, és a TS-x64U nevet kapta (TS-464U-RP, TS-1264U-RP). A négymagos/négyszálas, 2,9 GHz-es burst órajellel rendelkező Intel Celeron N5105/N50095 processzorra épülő megoldás alapból 4 GB SO-DIMM DDR4 RAM-mal érkezik, de a két foglalatnak hála ezt a mennyiséget igény esetén 2 x 8 GB-ra bővíthetjük. Fedélzeti tárhelyként 4 GB flash memóriát integráltak a rendszerbe, és a gyorscserés fiókokban 2,5 vagy 3,5 hüvelykes, SATA csatlakozós háttértárolókat állíthatunk munkába.

A szerkezet természetesen támogatja a PCI Express 3.0 interfészes NVMe SSD-k bevonását gyorsítótárazási célzattal, ám dedikált M.2 slot nincs benne, így az utólag megvásárolható, x2-es csatolóval ellátott bővítőkártyák irányába célszerű nézelődnünk. A szabadon ácsorgó, magányos PCI Express sínbe persze 10 gigabites hálózati vezérlőt, netán Coral M.2 gyorsítót ugyanúgy pakolhatunk.

A fiókszámtól függően 1U vagy 2U magas konstrukción két (port trunkinget támogató) 2,5 gigabites Ethernet, egy HDMI 1.4b kimenet, két (10 Gbps-os) USB 3.2 Gen2 Type-A és a két USB 2.0 konnektor állomásozik a különböző állapotjelző LED-eken kívül, és az adattárak energiellátásáért két 250 vagy 300 wattos Delta tápegyeség felel, melyek a redundancia érdekében párban is kérhetők. Az egy időben 1500 kapcsolat (CIFS) kiszolgálására képes, 256 bites, hardveres AES-NI titkosítást alkalmazó eszköz hűtését két 40 vagy két 80 mm-es ventilátorra bízták. Említést érdemel, hogy a NAS tárkapacitása tovább növelhető TL, valamint TR termékcsaládba tartozó RAID bővítőegységek hozzákapcsolásával.

A szoftverkörnyezetet a QTS 5.0 jelenti, és a lokális/távoli/felhős biztonsági mentéseket hatékonyabbá tévő HBS (Hybrid Backup Sync) technológia, a blokk-alapú pillanatképek készítése, a virtualizációs applikációk futtatására használatos Virtualization Station and Container Station, az okosított megfigyelőrendszerek kitelepítésében asszisztáló (havi előfizetéses) QVR Elite vagy épp a multiplatformos videokonferenciákat és vezetéknélküli prezentációkat megvalósító KoiMeeter mind-mind a szolgálatunkba szegődik, de a műsorszorási képességek (például Plex) sem hiányoznak a berendezés fegyvertárából.

Jelenleg háromféle kiépítés van a terítéken, melyeket alant sorolunk fel, noha vételárakat egyelőre nem áll módunkban közölni. A garancia 3 éves időtartamra szól, azonban 5 évre hosszabbítható.

  • TS-464U-4G: 1U, 4 x 3,5 hüvelykes SATA3 fiók, 4 GB SO-DIMM DDR4 RAM, 250 wattos Delta tápegység
  • TS-464U-RP-4G: 1U, 4 x 3,5 hüvelykes SATA3 fiók, 4 GB SO-DIMM DDR4 RAM, két 250 wattos Delta tápegység
  • TS-1264U-RP-4G: 2U, 12 x 3,5 hüvelykes SATA3 fiók, 4 GB SO-DIMM DDR4 RAM, két 300 wattos Delta tápegység
  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés