Hirdetés

Ténylegesen válogatott GPU-kat kínál a Gigabyte az Xtreme Gaming sorozaton belül

A Gigabyte bejelentett egy új VGA termékcsaládot, amely az Xtreme Gaming nevet fogja viselni, és a különlegessége, hogy ténylegesen válogatott GPU-k kerülnek a nyomtatott áramköri lapra. Utóbbi fontos szempont, mert a legtöbb gyárilag tuningolt terméknél nincs igazán válogatás, mivel drágább lenne a beérkező lapkákat szortírozni, mint a piacra került esetleg instabil termékeket garanciában cserélni.

Az Xtreme Gaming sorozat azonban ténylegesen válogatott hardvereket használ, amiért persze a cég el is kéri a felárat, de pár potenciális vásárlónak meg fogja érni. A termékcsalád első képviselője egy GeForce GTX 950-es VGA lesz, amiről már készítettünk egy tesztet, így nem lehet ismeretlen az olvasóink számára. A GM206-os lapkára épülő megoldás 768 darab shader feldolgozót használ 48 darab textúrázó csatorna és 32 darab blending egység mellett, továbbá a memóriabusz szélessége 128 bit.

Az igazán lényeges szempont az Xtreme Gaming sorozaton belül a gyári tuning. Az újdonság 1203 MHz-es mag- és 1405 MHz-es Boost órajeleket használ, ami komoly emelés a rendre 1024 és 1188 MHz-es referenciaparaméterekhez képest. Emellett a 2 GB-os, GDDR5 szabványú fedélzeti tár effektív órajele is 7 GHz.

A kártya hűtéséről egy két ventilátoros, igen nagy Windforce hűtő gondoskodik, míg a szükséges energiát egy 8 tűs PCI Express konnektor biztosítja. A Gigabyte Xtreme Gaming sorozatú GeForce GTX 950 170 dollárért lesz megvásárolható az elkövetkező hetek folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés