Hirdetés

Tényleg megjelenik a Commodore 64x

2010-es bejelentésekor talán nem is hittek benne még a rajongók sem, hogy az egykor – sőt, bizonyos körökben talán ma is – népszerű asztali gép újra megjelenhet, persze a kor követelményeinek megfelelően felújított konfigurációval.

A C64 tényleg érkezik, ha minden igaz május közepe és június eleje között, ráadásul már az előrendelések is leadhatóak rá. Persze azért elgondolkozik az ember a retro házat nézve, hogy nem egy mai dizájn, de minden bizonnyal a márka rajongóira gondolva, és talán a nagy öreg előtti tisztelgésként tartották meg az eredeti formatervet.


[+]

De mit is találunk ez alatt? A 2011-es C64-en gyárilag az Ubuntu 10.04 (LTS) operációs rendszer található, ami mellé érkezik majd a Commodore OS 1.0 is, amivel a régi commodoros játékok is futtathatók lesznek emulálva. Óriási teljesítményre azért nem kell számítani, az 1,8 GHz-es, kétmagos Intel Atom D525 processzor dolgozik benne az NVIDIA ION2-es GPU-jával. Emellé 2 vagy 4 GB memória rendelhető, valamint egy legfeljebb 1 TB-os merevlemez. Az optikai meghajtó szerepét DVD vagy Blu-ray töltheti be, kártyaolvasója is lesz, továbbá opcionálisan választható N-es Wi-Fi kártya és Bluetooth adapter is hozzá.


[+]

A Commodore 64x Basic modelljének (2 GB RAM, 160 GB HDD) ára 595 dollár lesz, a Standardé (2 GB RAM, 250 GB HDD, tálcás DVD, Wi-Fi és Bluetooth) 695 dollár, a Deluxe-é (4 GB RAM, 500 GB HDD, slot-in DVD, Wi-Fi és Bluetooth) 795 dollár, az Ultimate-é (4 GB RAM, 1 TB HDD, Blu-ray, Wi-Fi és Bluetooth) pedig 895 dollár. Ha pedig valaki maga szeretné megépíteni a gépét, 250 dollárért a kártyaolvasóval ellátott Commodore házat is megveheti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés