Hirdetés

Ütős üzleti számítógépek a porondon

Az asztali számítógépek üzleti szegmensében jól ismert gyártó a Lenovo, ahogy a ThinkStation és a ThinkCentre szériák gyártójának elődje, az IBM is az volt. Ezek a gépek tehát nagy múltra tekintenek vissza. A említett sorozatok most egy-egy új taggal bővülnek a ThinkStation E20 utódjának tekinthető E30-as munkaállomás, valamint a ThinkCentre M81 személyében.

Az M81 természetesen Sandy Bridge-es konfigurációval érkezik, ami mellett az integrált Intel HD Graphics, vagy a jobb szolgáltatásokra vágyó felhasználóknak egy különálló AMD Radeon HD 5450-es grafikus kártya felel a megjelenítésért. A háttértár a nagy sebesség érdekében akár 160 GB-os SSD is lehet, de ha a kapacitás a fontos, a 2 TB-os merevlemez lehet a jobb választás. Masina memóriája akár 16 GB-ig is bővíthető. Az érkezése április végére van datálva, kezdőára pedig 600 dollár lesz. Operációs rendszerként Windows 7 Professional fog futni rajta.

Lenovo ThinkCentre és M81ThinkStation E30
Lenovo ThinkCentre és M81ThinkStation E30 [+]

A másik gép, azaz a ThinkStation E30 is a második generációs Intel Core processzorok egyikét vagy egy Intel Xeon E3-1200 szériás CPU-t tartalmaz majd, a választott konfigurációtól függően. Itt is választható lesz SSD is tárhelyként, valamint dedikált grafikus kártya, amely ezúttal az NVIDIA Quadro 2000 vagy NVS modelljei közül kerülhet ki. Ahogy az előző gépen, ezen is találhatunk majd néhány 3.0-s USB aljzatot. A megjelenést májusra ígérik, az ára pedig 630 dollárnál kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés