Hirdetés

Látványos gépekkel frissít a Sony

Több fronton is újított a Sony a minap, immár 2011-es modelljeit mutatta be a gyártó, amelyek szögletesebbek, színesebbek és némelyik szebb mint valaha. A VAIO S-ekre rá is fért már a változás, hiszen a legutóbbi frissítéskor csak a konfigurációkon javítottak kicsit az új, Sandy Bridge-es komponensekkel. Persze az újak is erre épülnek már, viszont végre a külső is kapott némi felújítást.

Sony VAIO S 2011-es modellek [+]
Sony VAIO S 2011-es modellek [+]

Sokkal elegánsabb lett, az élek pedig egész komoly külsőt kölcsönöznek az idei szériának. A borítás egyébként magnéziumból készült, a fedél zsanérjai rejtettek, belül pedig hatalmas touchpadet találunk chiclet stílusú billentyűzettel, mindez matt felülettel. A belső részek, a csuklótámasz és valószínűleg a 13,3”-es képátlójú, 1366x768-as felbontású monitor kávája is a külsőével megegyező színű, ami a promocíós képek tanulsága szerint fekete, fehér, ezüst, lila és rózsaszín lehet. A gép vastagsága 24 mm, tömege 1,74 kilogramm.

Sony VAIO S 2011 [+]
Sony VAIO S 2011 [+]

De ennyit a külsőről, a belső is sok érdekességet rejt. A VAIO S-ben a 2,7 GHz-es órajelen üzemelő kétmagos Intel Core i7-2620M processzor található, ami mellett a Radeon HD 6470M vagy a HD 6630M töltheti be a grafikus kártya szerepét. A memória mérete 8 GB-ig bővíthető, háttértárként pedig HDD vagy SSD szerelhető bele. Az alap DVD helyett Blu-ray meghajtó is választható hozzá, ahogy a 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a 2.1-es Bluetooth mellé a 3G-s modem is opcionális. Van továbbá HD webkamera, két 3.0-s USB aljzat és maximum 7 órás használatot biztosító akkumulátor. A termékek előtelepített, 64 bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkeznek majd valószínűleg márciusban, de egyelőre sajnos ismeretlen áron.

Sony VAIO S 2011-es modellek [+]
Sony VAIO S 2011-es modellek [+]

Az új VAIO C-ket leginkább úgy jellemeznénk, hogy érdekes a kinézetük. Persze jól mutatnak, csak kicsit talán szokni kell a szemnek a fedél keretes kiképzését. Akinek viszont bejönnek az élénk színek, a narancssárga modell biztos tetszeni fog, ami mellett lesz fekete, fehér, világoszöld és rózsaszín kivitelű készülék is. A narancs és zöld ráadásul áttetsző felületű, így sejtelmes fényben világít is. A C széria tagjai 14”-es, LED-es háttérvilágítású, 1366x768 pixeles felbontású kijelzővel vannak felszerelve.

Sony VAIO C 2011-es modellek [+]
Sony VAIO C 2011-es modellek [+]

Processzorként a kétmagos, 2,3 GHz-es Core i5-2410M került a notebookokba, ami mellett a Radeon HD 6470M grafikus kártya dolgozik. 8 GB-ig bővíthető a memória mérete, és maximum 320 GB-os lehet a háttértár. Van N-es Wi-Fi, 2.1-es Bluetooth, Exmor HD felbontású webkamera, multi-touch-os érintőpad, valamint HDMI, 3.0-s USB és HD hangkimenetek. A VAIO C modellek a következő hónapban jelennek meg Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel telepítve. Az áruk egyelőre ismeretlen.

Sony VAIO C 2011-es modellek [+]
Sony VAIO C 2011-es modellek [+]

Az asztali számítógépekhez is érkezett egy friss masina, a VAIO L. A 24”-es érintőképernyővel felszerelt gépezet is az Intel Huron River mobil platformjára épül, így a négymagos, 2 GHz-es Core i7-2630QM lapul benne. A megjelenítő panelje Full HD felbontású, LED-es háttérvilágítású, valamint fényes felületű, ahogy VAIO többi része. Maximum 8 GB-ig növelhető a rendszermemória mérete, ám az adatok tárolásához akár 1 TB-os merevlemezt is kaphat, az optikai meghajtó pedig DVD vagy Blu-ray lehet.

Sony VAIO L 2011 [+]
Sony VAIO L 2011 [+]

A GeForce GT540M grafikus kártya kerül bele, de a konfiguráció még tartalmaz N-es Wi-Fi-t, 3.0-s Bluetooth modult, HD webkamerát, két 3.0-s USB portot, HDMI kimenetet és egy pár 5,5 wattos hangszórót is. A Windows 7 Home Premium 64 bites változata fut majd rajta. Egyelőre ennek sem derült ki az ára, viszont a március végi érkezésében már lehet bízni.

Sony VAIO L 2011 [+]
Sony VAIO L 2011 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés