Hirdetés

A Tencent saját konzollal lepi meg Kínát

A Tencent Kína egyik legnagyobb internetes vállalata, és ezt főleg a QQ és a WeChat programoknak köszönhetik, hiszen mindkettőnek több mint félmilliárd aktív felhasználója van. A vállalat azonban szeretne a Kínában nagy növekedés előtt álló konzolpiacra is betörni, így bemutatták a miniStation nevű konzolt.

Ez az apró kis szerkezet a Tencent operációs rendszerrel dolgozik, és saját áruháza van a vásárlók számára, amelyben olyan játékok találhatók, mint a N.O.V.A. 3, a Naruto, illetve az Asphalt sorozat és a fizetés is megoldható a WeChaten keresztül.

Tencent miniStation
Tencent miniStation

Magában a több színben is elérhető, a kijelzőhöz HDMI interfészen keresztül kapcsolódó dobozban Rockchip RK3288-as SoC dolgozik, 2 GB-os LPDDR3 szabványú rendszermemóriával, illetve egy kisebb beépített adattárolóval. Furcsamód a játékvezérlő nem a csomag része, így a játékok irányítását egy androidos okostelefon érintőkijelzőjével lehet megoldani. Sajnos más mobil platform ebből a szempontból nem támogatott, de Kínában amúgy is az Android az úr. Viszont a cég bizonyos gamepadek esetében is megoldja majd a támogatást, így később már nem muszáj az érintőkijelzőre alapozni, viszont a megfelelő gamepadet külön kell beszerezni.

A miniStationnel a Tencent nem csak magának akar jót, hanem partnereket is vár a projektjéhez. Az érdeklődő gyártók saját konzolt tervezhetnek a Tencent OS, illetve az ehhez tartozó áruházak köré. Ezzel a lehetőséggel a Lenovo és a Skyworth már élt is, így bejelentették, hogy a közeljövőben saját miniStationöket adnak majd ki.

A legnagyobb durranás azonban a Tencent virtuális valósághoz kapcsolódó projektje. A kínai cég saját VR headseten dolgozik, amelyhez VR-hez igazított miniStation érkezik, és hogy legyen tartalom is az egész platformot ellátják egy vagy esetleg több exkluzív, VR-re tervezett játékkal. A VR-rel kapcsolatos konkrétumokról azonban még nincs adat, de annyit tudni lehet, hogy egy módosított Qualcomm SoC képzi majd a platform alapját, a specifikációk viszont még nem ismertek. A Tencent terve ebből a szempontból a kínai VR-piac uralása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés