Hirdetés

Tegra K1-gyel érkezik Lenovo ThinkVision 28

A Lenovo a CES-en leplezte le a ThinkVision 28 jelzésű kijelzőjét, mely egyben egy androidos egybegép is. A specifikációk szempontjából azonban voltak igen félreérthető adatok is, ugyanis a vállalat nem rejtette véka alá, hogy NVIDIA Tegra rendszerchipre építenek, de a legtöbb esetben Tegra 4-et említettek. Minden bizonnyal a tervezés ezzel a lapkával történt, hiszen elérhetősége miatt kézenfekvőnek bizonyult, és valószínűleg ez eredeti tervekben mindenképp a Tegra 4 szerepelt. Az NVIDIA azonban az előző héten leleplezte a Tegra K1-et, és úgy néz ki, hogy az év közepére tervezett start során ez fog majd a ThinkVision 28-ban dolgozni.

Az ezzel járó módosítás valószínűleg nem volt túl komoly, hiszen nem ultramobil eszközről van szó, így fogyasztási eltérésekhez könnyen lehet igazodni. Ezt az is bizonyítja, hogy a Lenovo ThinkVision 28 a CES-en már Tegra K1-gyel dolgozott. Utóbbi lapka persze a tervezett 2,3 GHz helyett 2 GHz-en ketyegett, és az IGP sem működött 950 MHz-en, de ez fél évvel a megjelenés előtt teljesen rendben van.

A ThinkVision 28 fentebb linkelt hírünkben közölt paraméterei változatlanok. Az egyelőre kérdés, hogy a rendszer elérhető lesz-e az eredetileg tervezett Tegra 4-gyel, de valószínűleg nem, hiszen 1000 dolláros árcédulája mellett a potenciális vásárló elvárja a modern hardvert, aminek a Tegra K1 megfelel.

Nem mellesleg a Lenovo ThinkVision 28 az NVIDIA általános stratégiájának alapvető eleme lesz, hiszen a vállalat nem titkolja, hogy leginkább az androidos egybegépeket célozza az új Tegra, ezzel építve fel a játékosoknak egy olyan ökoszisztémát, ami vetekedhet majd a megszokott PC-s környezettel, és jobban igazodhat az NVIDIA későbbi, mély integrációra vonatkozó fejlesztéseihez is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés