Hirdetés

Támogatni fogja a DDR333-as memóriákat az i845GV

Az Intel i865 és i875 lapkakészletével és az új processzorokkal (800 MHz QPB) a második negyedévben "drámaian" növeli a csúcs- és középkategáriás asztali PC-k teljesítményét (hogy amolyan marketinges drámaiságról, vagy tech-drámáról lesz szó, majd kiderül...). Az X-bit labs forrásai szerint azonban nem feledkeznek meg az alsó szegmensről sem, és a fentiekkel egyidőben jelennek meg az i845GV újabb változatával.

Ennek északi hídjába a jelenlegi PC1600 (DDR200) és PC2100 (DDR266) DDR RAM támogatása mellett bekerül a PC2700 (DDR333) memóriák kezelésének lehetősége is. A szóban forgó chipset a 400, illetve 533 MHz QPB-jű Celeron, illetve Pentium 4 processzorokat fogadja, s támogatja a Hyper-Threadinget is. Nem tartalmaz azonban AGP vezérlőt, helyette integrálva van az Intel Extreme Graphics vezérlője, melynek grafikai teljesítménye leginkább az irodai PC-k számára elegendő.

Az Intel már tavaly októberben tervezte, hogy megjelenteti a PC2700 támogatással ellátott i845GV készletet, ám ismeretlen okokból ezt elhalasztották.

A fentieket megerősíti a hír, mely szerint az Intel pár napja bejelentette, hogy az i845GV északi hídjának steppingje A1-ről B1-re változik. Hivatalosan nem jelentették be, hogy ez a változtatás miért szükséges, csak annyit tudni biztosan, hogy az új chip lábkompatibilis a régebbivel, így az alaplapokat nem kell áttervezni. Gyanúnk szerint az új memóriavezérlő áll a módosítás hátterében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés