Hirdetés

Takarékos és megbízható adattárolók

A Samsung rendelkezik egy merevlemez-sorozattal, ami nem sebességével, vagy éppen fizikai méretével emelkedik ki a konkurensek köréből, hanem alacsony fogyasztásával, környezetbarát gyártástechnológiájával. Ez az EcoGreen széria, amely az F1, az F2, és az F3 modellek után most az F4-esekkel bővült. Egy 1,5 illetve egy 2 TB-os tároló érkezett, és az utóbbi megoldás három 667 GB-os tányérral van felszerelve. Az F3EG jelzésű elődhöz képest az újdonságok 23%-kal alacsonyabb fogyasztást produkálnak készenléti állapotban, a halk működéshez pedig a SilentSeek és NoiseGuard technológiákat alkalmazzák. A 3,5”-es winchesterek 3 Gbps-os SATA interfésszel rendelkeznek, és 32 MB gyorsítótár került beléjük. Az F4EG meghajtók másfél és két terabájtos változata szeptembertől kerül forgalomba, az utóbbi ára 120 dollárra várható.

Samsung EcoGreen
Samsung EcoGreen

A Transcend legújabb memóriakártyáit leplezte le, a CF200I CompactFlash szériát. Az ipari alkalmazásra is bevethető kártyák extrém körülmények közt is jól bírják, így például -40-tól +85°C-ig használhatók, sőt túlélik az 1500 G-s rázkódást, a vibrációt, ráadásul még fogyasztásuk is alacsony. A termékek MTBF értéke egymillió óra, továbbá megfelelnek a 4.1-es CompactFlash szabványnak, és terhelés-kiegyenlítő algoritmusokat is ismernek. Az SLC NAND flash memóriachipekből felépülő Transcendek hardveres hibajavító kódot használnak, írási és olvasási sebességük pedig maximum 35 és 40 MB/s-os lehet, míg átviteli módként UDMA 4-et alkalmaznak. Garanciából két évet vállal rájuk a gyártó, kapacitásukat tekintve pedig 128, 256 és 512 MB-os, illetve 1, 2, 4, 8 és 16 GB-os méretekben lesznek kaphatóak, egyelőre ismeretlen áron.

Tanscend CF200I
Tanscend CF200I

A Lexar is memóriakártyát dobott piacra, elsősorban a konzolosok számára. A 16 GB-os kapacitású Memory Stick Pro Duót PlayStation Portable vagy PlayStation 3 készülékekbe ajánlja a gyártó. A termék öt év garanciával 65 eurós ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg.

Lexar Gaming Memory Stick Pro Duo
Lexar Gaming Memory Stick Pro Duo

Azóta történt

  • Szemle az adattárolók piacán

    Belső és külső rackekt érkeztek a Patriot és a Sharkoon jóvoltából, továbbá DVD-író a Buffalotól és gyors CF kártya a Kingstontól.

Előzmények

Hirdetés