Hirdetés

Adattároló egyveleg hétfőre

A Western Digital a 2,5”-es hordozható merevlemezeinek, a My Passport Essential sorozatának frissítését lépte meg a napokban. A gyártó a készülékek megjelenését dobta fel néhány egyedi dizájnnal. A tárolók ötféle új díszítéssel kaphatók: Boom Box, Black Hole, Cityscape, Fuchsia Leaf és Wave. Fontos megjegyezni, hogy a festéseket a Kaliforniai Állami Egyetem hallgatói készítették. A látványos burkolatok alatt 500 GB-os winchesterek lapulnak, amiken a tárolt adatok 256 bites hardveres kódolással is titkosíthatók, a mentésre pedig a mellékelt WD SmartWare szoftver alkalmazható. A főleg fiataloknak szánt készülékek két év garanciával kerülnek forgalomba, 120 dolláros áron.

Western Digital My Passport Essential [+]
Western Digital My Passport Essential [+]

A PQI (Power Quotient International) néhány nagy kapacitású, és emellett igazán gyors CompactFlash memóriakártyával érkezett. A négy új termék mindegyike 64 GB adat tárolását teszi lehetővé, tehát ideálisak például a nagy felbontású tükörreflexes fényképekhez, főleg, ha a felhasználó előszeretettel ment nagyméretű RAW formátumba. A kártyákat ellátták hibajavító kóddal (ECC), és élettartam garancia vonatkozik rájuk. A sebességeik elérhetik a 150x-es (22,5 MB/s), 233x-os (35 MB/s), 300x-os (45 MB/s) és 600x-os (90 MB/s) adatátviteli tempót. Az áruk és megjelenésük pontos dátuma még nem ismert.

PQI 64 GB CompactFlash [+]
PQI 64 GB CompactFlash [+]

Az Active Media Products (AMP) gyáraiból ezúttal nem igazán az otthoni felhasználókat megcélzó tároló jött, mivel az újdonságokat inkább ipari felhasználásra szánja a cég. IDE csatolófelületű DOM-okról, azaz Disk on Module eszközökről van szó, amelyek kicsi, MLC NAND flash memóriachipekből felépülő, közvetlenül az IDE aljzatra csatlakoztatható háttértárak. Két verzióban lesznek kaphatóak. A Type 1 és a Type 2 kiadás a 40, illetve 44 tűs interfészben különbözik. Szekvenciális olvasási és írási sebességük 80 és 38 MB/s-os. A PATA DOM-ok 8, 16 és 32 GB-os kapacitással érhetőek el, az áruk rendre 63, 85 és 159 dollár lesz.

AMP PATA DOM Type 1 & Type 2 [+]
AMP PATA DOM Type 1 & Type 2 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés