Hirdetés

Szupertuningos Radeonnal támad a Gigabyte

A Gigabyte tovább bővíti a tuningosok körében népszerű Super Overclock termékcsaládot. A sorozat eddig csak GeForce kártyákat vonultatott fel, ám most a szokásoktól eltérően az AMD Radeon HD 5870-es megoldása az alany. A termék érkezéséről már januárban lehetett tudni, ám akkor a pontos paraméterek nem derültek ki.

A Super Overclock szériás megoldás egy gyárilag tuningolt Radeon HD 5870-nek felel meg. A 1 GB kapacitású fedélzeti memóriával felszerelt termék az 1600 shader processzort tartalmazó Cypress lapkára épül, ami 950 MHz-es magórajelen üzemel, a GDDR5 szabványú memórialapkák pedig effektív 5 GHz-en ketyegnek. Bár a paraméterek így is tekintélyt parancsolóak, a Gigabyte szerint az 1 GHz-es magórajel elérése sem lehetetlen, továbbá a memórialapkák sincsenek csúcsra járatva.


[+]

A kártyát a négy darab hővezető csővel felszerelt, két ventilátorral operáló hűtés tartja üzemhőmérsékleten, ami a legforróbb helyzeteket is képes kezelni. A DirectX 11-es API-val kompatibilis, PCI Express x16-os csatolóba helyezhető termék hátulján két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort található. A Gigabyte szupertuningos Radeonja ebben a hónapban kerül az üzletekbe, a fogyasztói ára pedig 450 euró lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat egy nyereményjátékot is szervez a facebookon. Az alábbi oldalon részletezett feladat rendkívül egyszerű, kommentálni kell a bejegyzést, továbbá a tetszik linkre is rá kell kattintani. Ezután az oldalon közölt képet fel kell venni a profilunkba, és Gigabyte rajongónak kell állni. Jelenleg több mint 1300 felhasználó tett így, tehát van még esély a hírben szereplő grafikus kártya megnyerésére, mivel a cég 2000 rajongó összegyűjtése után sorsol.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés