Hirdetés

Szuperbiztonságos tároló lesz a Toshiba MK6461GSYG

Ha az adatok biztonsága mindennél fontosabb, nem érdemes félmegoldásokra hagyatkozni – gondolhatta a Toshiba, amikor legújabb, és szerinte minden eddiginél komolyabb titkosítású tárolóját kifejlesztette. Az MK6461GSYG termékcsaládba tartozó 2,5”-es SED, azaz Self-Encrypting Drive (öntitkosító meghajtó) merevlemeze ma debütált, és a cég saját, új Wipe technológiáját alkalmazza. A Wipe a biztonság három szintjét kínálja a felhasználóknak.

Az első megelőzi, hogy a rendszerből eltávolítás után illetéktelenek újra fel tudják használni máshol, így a privát adatok nem hagyhatják el rendeltetési helyüket. A másodikkal beállítható, hogy a tápellátás megszűnése esetén aktiválódjon a titkosítás, így téve elérhetetlenné az adatokat. A harmadikkal pedig abban az esetben tiltathatók le az adatok, ha a SED HDD-t egy jogosultsággal nem rendelkező számítógépre kötik. A meghajtó ugyanis küld egy hitelesítési kérelmet a rendszernek, ha ezen megbukik a számítógép, a merevlemez automatikusan törli a feloldókulcsot.


[+]

Az MK6461GSYG tárolók 3 Gbps-os SATA interfésszel rendelkeznek, 16 MB gyorsítótáruk van és 7200 rpm-es fordulatszámon üzemelnek. Az átlagos keresési idejük 12 ms-os, és persze 256 bites AES titkosítást alkalmaznak. 160-tól 640 GB-os kapacitásig lesznek kaphatók, a mintakészülékek a hónap végén válnak elérhetővé, tömegtermelése pedig valószínűleg június végén indulhat meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés