Hirdetés

6 TB-os külső tárolóval rukkolt elő a Western Digital

Ha tárolás, akkor Western Digital, és ha Western Digital, akkor tárolás. A Western Digital neve egybeforrt már a biztonságos adattárolással, amit a jó minőségű és képességű eszközeivel vívott ki magának a cég. Új termékeivel is hírnevét szeretné öregbíteni a gyártó, így ezúttal egy nagy kapacitással megáldott külső tárolót mutatott be, név szerint a My Book Studio Edition II-t, mely két HDD-t rejt magában. Ezek egyenként 3 TB-osak, így 6 TB tárterületet biztosítanak a felhasználónak. A készülék kompatibilis az Apple Time Machine-jével is és a hasonló programokkal, így rengeteg biztonsági másolat raktározására képes.

Western Digital Book Studio Edition II Western Digital Book Studio Edition II
Western Digital Book Studio Edition II [+]

Külsejére egy telítettségjelző is került, amin nyomon követhető a szabad hely mennyisége. A számítógépre többféle aljzatokkal kapcsolható, így van lehetőség eSATA, FireWire 800, FireWire 400 és 2.0-s USB interfészen is alkalmazni. Igaz, ha már gyors portokat említ a gyártó, hiányolhatjuk a 3.0-s USB-t közülük. A két meghajtó természetesen többféle RAID tömbbe is köthető aszerint, hogy a biztonságot, a sebességet vagy a nagy tárhelyet tartjuk elsődleges szempontnak. A My Book Studio II 6 TB öt év garanciával már 550 dollárért kapható.

Western Digital Book Studio Edition II
Western Digital Book Studio Edition II [+]

Pendrive vonalon mostanában csak a Super Talent újított, ők viszont a 3.0-s USB interfészt használták fel tárolójukhoz. Az Express DUO 2-CH jelzésű fekete pendrive kétcsatornás kialakítású, így átviteli sebessége olvasásnál elérheti a 67 MB/s-ot, írásnál pedig a 25 MB/s-ot is. Külön – könnyen elveszthető – kupakja nincs, mivel a csatlakozó kicsúsztatható. A termék 8, 16 és 32 GB-os kapacitással lesz kapható, bár az árazás egyelőre ismeretlen.

Suoer Talent Express DUO 2-CH
Suoer Talent Express DUO 2-CH

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés