Hirdetés

Gyors, biztonságos és nagykapacitású tárolók

Ismét napvilágot látott néhány tároló, melyek közt külső, hordozható megoldásokat találhatunk, köztük a Transcend, az ioSafe és a Buffalo újdonságaival. Az első gyártó StoreJet sorozatú külső meghajtóját leplezte le. A 35T3-as típust 3.0-s USB-n keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, belül pedig egy 3,5”-es, 7200 rpm-es fordulatszámú, 32 MB gyorsítótárral ellátott merevlemez lapul. Az átviteli sebesség a SuperSpeed csatlakozónak köszönhetően akár 130 MB/s-os is lehet. A 172 x 152 x 45 mm-es méretű, 1 kilogrammos készülék egy gombnyomásra tud biztonsági mentést készíteni, szoftverként pedig a StoreJet Elite program jár hozzá. Három év garanciával érkező készülékek 1 TB-os, 1,5 TB-os és 2 TB-os verziója 76, 90 és 124 euróba került.

Transcend StoreJet 35T3
Transcend StoreJet 35T3

A Buffalo nagykapacitású modelljét prezentálta, pontosabban a külső, 3 TB-os merevlemezzel szerelt HD-LBVU3-as típust. Ez is SuperSpeed USB-s, a mérete pedig 189 x 123 x 39 mm-es, amihez 1 kg-os tömeg társul. Fogyasztása legfeljebb 18 watt lehet, de az ecoManagerrel készenléti állapotban csupán 1,6 watt az energiaigény. A rázkódást belső szilikonfelfüggesztésekkel csillapították. A megjelenése a hónap végére tehető, az ára 322 dollár lesz.

Buffalo HD-LBVU3 [+]
Buffalo HD-LBVU3 [+]

Külső, hordozható keret az ioSafe kínálatában is megjelent Rugged Portable néven. HDD-kkel és SSD-kkel szerelve is megvásárolható lesz, az előbbi esetben CNC marású alumínium, míg az utóbbiban titánium ötvözetből készült burkolattal. A gyártó mindent bevetett a tárolók védelme érdekében, így alkalmazta a Full Suspension Drive, a HydroSafe, a ChemSafe, az EnviroSafe és az AltiSafe technológiák mindegyikét, ezzel óvva a terméket a rázkódástól; vízbe, üzemanyagba, hidraulikafolyadékba merítéstől, valamint az UVB sugárzástól, a homoktól, az esőtől és a fagyástól. Ráadásul a tervezők lehetővé tették az akár 4,5 km-es (az alumínium verziónál) és 9,1 km-es (az SSD-titánium párosnál) tengerszint feletti magasságban való használatot. A 3.0-s USB-s Rugger Portable egyelőre előrendelhető státuszban van. A HDD-s széria ára 150 dollárnál kezdődik és 250 GB-tól 1 TB-ig tartalmaz meghajtókat, az SSD-s sorozat pedig 256 és 512 GB-os tárolókkal rendelkezik.

ioSafe Rugged Portable [+]
ioSafe Rugged Portable [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés