Hirdetés

Szövetség vagy Horda?

Végre valós formájában is megérkezett a Creative Sound Blaster World of Warcraft nevű headsetje, amit már tavaly beharangoztak. Az eszközt kifejezetten a népszerű MMORPG játékosai számára fejlesztették ki, így számos olyan tulajdonsága van, amely a WoW-hoz kapcsolódik. Például a külseje. Az új modell ugyanis nem egyszerű headset, sokkal inkább kultusztárgy a megfelelő kezekben. A formatervezett, ergonomikus külsőre odakerültek a játékos hovatartozásának jelei. A párnázott – és a vállalat elmondása szerint hosszú játék során is nagyon kényelmes – hangtányérok külső felén LED-ekkel megvilágított lencse található, ami cserélhető is, így mindenki szabadon dönthet afelől, hogy a hordához vagy a szövetséghez szeretne tartozni (legalábbis a fejhallgatója által). A mikrofon természetesen állítható és le is csatlakoztatható, a hangerőt pedig a lencse körüli, rúnákkal díszített vezérlővel lehet szabályozni.

Hogy a hangok és a vizuális effektek igazán személyre szabottak legyenek, egy részletes állítási lehetőségeket tartalmazó vezérlőfelület áll a felhasználó rendelkezésére. Itt beállíthatók a hangtulajdonságok legapróbb részletei, de a LED-es világítás színének és erősségének finomhangolására is lehetőség van. A VoiceFX technológia pedig lehetővé teszi azt is, hogy a játékos a különböző WoW-os teremtményekéhez hasonlóra alakítsa a saját hangját. A fejhallgató megszólaltatásáról 40 mm-es neodímium hangszórók gondoskodnak. A frekvenciájuk 20 Hz-től 20 KHz-ig terjed, az impedanciájuk 32 ohm, az érzékenységük pedig 112 dB. A térhatású hangzás a THX TruStudio PC technológiának köszönhető, ami élethűen szimulálja a különböző irányokból érkező neszeket.

A Creative Sound Blaster World of Warcraft headsetjéből kétféle változat is készült, az egyik USB-vel, a másik pedig vezeték nélkül, egy 2,4 GHz-es adapter segítségével kapcsolódhat a számítógéphez. Az utóbbi változat egy lítium-polimer akkumulátorral működik, ami nagyjából kilenc órás üzemidőt tesz lehetővé, és a mellékelt USB-s töltővel négy óra alatt hozható újra harcra kész állapotba. A headset már megvásárolható, a vezetékes verzióért 120, a vezeték nélküliért 160 dollárt kell kifizetni a rajongóknak.

Minden állítható
Minden állítható

Előzmények

Hirdetés