Hirdetés

Szoftveres CrossFire üzemmód az új Catalystban

Alig két héttel az előző, 6.10-es verziószámot viselő Catalyst meghajtócsomag megjelenése után az AMD kiadta az ATI Radeon videokártyákhoz fejlesztett vezérlőszoftver újabb, 6.11-es változatát. A Windows XP operációs rendszerekkel kompatibilis meghajtó mellett egy Linux disztribúciókkal kompatibilis csomag is megjelent, ez a 8.31.5-ös verziószámot viseli, és zömében rendszerstabilitási problémákon javít.

A windowsos Catalyst 6.11 lényeges újdonsága a szoftveres CrossFire üzemmód támogatása, mellyel mostantól lényegében minden csúcskategóriás (Radeon X1900 vagy X1950 szériás) videovezérlő összeköthető kétkártyás üzemmódban, az együttműködéshez nem szükséges sem master kártya, sem külső átkötőközeg. Ez az összekötési lehetőség a csúcsszegmensben eddig csak a nemrég debütált Radeon X1950 Pro videokártyák kiváltsága volt, melyek az új driver és a korábbi hierarchikus rendszer nélkül eddig is összekapcsolhatók voltak.

A több kisebb-nagyobb hibát is befoltozó Catalyst 6.11 az összes modern Radeon videokártyát kezeli, kivéve a család legfiatalabb tagját, a Radeon X1650 XT-t, melyhez továbbra is csak a gyári CD-n adott eszközvezérlő használható. Az új Catalyst csomag windowsos és linuxos változata letölthető az AMD terméktámogatási oldaláról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés