Hirdetés

Szemrevaló lett Cooltek UMX1 Plus Mini-ITX háza

A Cooltek egy prémium kategóriába szánt Mini-ITX házat mutatott be, amely fekete vagy ezüst fényezéssel, teli vagy ablakos oldallappal is elérhető lesz. Ez utóbbit a cég viszont nem úgy valósította meg, ahogy általában megszoktuk, ugyanis az egész oldallap akrilból készül, így nem csak egy kis ablakon kémlelhetünk befelé. A lekerekített élű, álló kivitelű, 160 milliméter széles, 300 milliméter mély és 345 milliméter magas, nagyjából 3,2 kilogrammos ház egyébként 0,8-1 milliméter vastag acél és 2 milliméter vastag alumíniumból készül.


[+]

A belsejét úgy tervezték meg, hogy a Mini-ITX alaplap mellett állított pozícióban foglalhat helyet a legfeljebb 160 milliméter hosszú ATX tápegység, így alul kényelmesen elfér akár egy 270 milliméter hosszú VGA is, amiből akár dupla magas darabok is beépíthetőek. A processzorhűtő magasságát 130 milliméterben limitálták. Ami a tárolókat illeti, ezek a ház aljában foglalhatnak helyet, összesen egy 3,5"-es és két darab 2,5"-es egységnek alakítottak ki rögzítési pontot.


[+]

A szellőzésért, egészen pontosan a meleg levegő eltávolításáért két ventilátor felel, egy 120 milliméteres a ház tetejébe, egy 80 milliméteres pedig a hátoldalra rögzítve. A hűvös légáramlat a ház alján elhelyezett szellőzőkön juthat be, amelyeket porszűrővel láttak el.Az előlapi I/O részt sem hanyagolták el, összesen 2-2 darab USB 2.0-s és USB 3.0-s port mellett egy pár 3,5 milliméteres jack aljzat figyel a bekapcsológomb alatt.


[+]

A Cooltek hivatalos árat nem közölt, de a német webshopokban a 132 eurós kezdő árcédulákkal találkozhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés