Hirdetés

Szélvészgyors adatátvitelt kínál a HighPoint

A HighPoint bejelentette, hogy világelsőként kínál négy SATA 3.0-s porttal felszerelt RAID vezérlőket. A RocketRAID 640 és 644 névre keresztelt modellek négycsatornás PCI Express 2.0-s csatolóba illeszthetők, ami elegendő sávszélességet biztosít négy darab adattárroló számára. A 620 és 622 jelzésű változatok egycsatornás foglalatban használhatók, ám ezek csak két porttal vannak felszerelve.


HighPoint RocketRAID 620 és 622

Mind a négy rendszer rendelkezik RAID funkcióval, mely a 0, 1, 5, 10 és JBOD módot támogatja. A RocketRAID 622 és 644 a társakkal ellentétben nem SATA, hanem eSATA 3.0 portokat kínál, így ezek a termékek főleg a külső adattárolók esetében hasznosíthatók. Érdekesség, hogy a HighPoint új megoldásai támogatják az úgynevezett Port Multiplier eszközöket, melyek segítségével egy interfészre öt merevlemez is ráköthető. A vállalat vezérlőszoftvere képes úgy alkalmazni a technológiát, hogy a tárolt adatok a kiépítés után is megmaradjanak.


HighPoint RocketRAID 640 és 644 [+]

A HighPoint RocketRAID 600 sorozat tagjai egyébként Marvell vezérlőre épülnek, a PCI Express x4 foglalat támogatását pedig a PLX híd lapka teszi lehetővé. A termékek még ebben a hónapban az üzletekbe kerülnek, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés