Hirdetés

A Synology DiskStation NAS szerver kívül-belül megújult

A Synology legújabb DiskStation NAS szervere, a DS412+ elődjéhez képest több olyan funkcióval és szolgáltatással bővült, melyek még jobban integrálhatóvá teszik egy mai, modern irodai környezetbe. A DS412+ külsejét az előző szériához képest alaposan áttervezték, mely nem csupán esztétikai változásokat vont maga után, hiszen a belsejébe szerelhető maximum 4 darab merevlemez már hot-swap fiókokba illeszkedik, így ezek cseréje az előlapi ajtó kinyitásával pillanatok alatt és kényelmesen megoldható. Érdemes még megemlíteni, hogy a hűtési rendszer is finomodott valamelyest. A duplamagos, 2,13 GHz-es processzor hűtése ugyan passzív bordákkal történik, de a ház hátoldalában két 92 mm-es ventilátor található, melyek a beltér hőmérsékletének függvényében, maximum 19,4 dBA zajszint mellett végzik a szellőztetést.


[+]

Az 1 GB-os DDR3 rendszermemória mellé maximum 16 TB-os (4 x 4 TB) összkapacitás halmozható fel. A Synology-nak ez az első négyfiókos szervere, amely már rendelkezik USB 3.0 támogatással, ebből rögtön kettőt is elhelyeztek a készüléken, emellett még egy USB 2.0 és egy eSATA port fogadja a külső adattárolókat. Dupla Gigabit Ethernet alzata Link Aggregation opcióval is bír, vagyis a két, párhuzamos kommunikációs vonal sávszélessége a gyorsabb adatátvitel elérése érdekében összenyalábolható. A gyártó állítása szerint így RAID 5 tömb használata esetén akár a 205 MB/s-os olvasási és 182 MB/s-os írási sebesség is elérhető.


[+]

Az előre telepített DiskStation Manager (DSM) immáron a 4.0-s verziószámot viseli, valamint a Cloud Station programcsomag is a repertoár részét képzi, mely az irodai és távoli munkatársak állományait hivatott szinkronizálni és könnyen hozzáférhetővé tenni, mindezt a szokásos forgalomirányítási problémák kiküszöbölése mellett. A virtualizáció tömeges terjedése miatt iSCSI támogatása is komoly fegyvertény, mely segítségével VMware vSphere, Citrix XenServer és Microsoft Hyper-V környezetbe is minden további nélkül integrálható.


[+]

Hivatalos vételárat még nem közölt a gyártó, csupán annyit árultak el, hogy a Synology DS412+ NAS 650 dollár alatt várható, azonban egyes online boltok kínálatában 639,99 dolláros árcédulával már felbukkant az új hálózati adattároló.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés