Hirdetés

Érkezik az egyrekeszes Synology DiskStation DS112+

A Synology egyrekeszes DiskStation NAS családja az eddig is elérhető, otthoni felhasználóknak szánt DS112j, valamint a kisebb munkacsoportoknak ajánlott DS112 után egy új taggal, a DS112+ jelzésű taggal bővült. A kis- és középvállalati termékkínálatba sorolt hálózati adattároló egyrekeszes mivolta végett inkább csak SMB felhasználásra ajánlott, de ezek között viszont a legerősebbnek tekinthető a gyártó saját portfólióján belül.


[+]

A DS112+ 2 GHz-es processzort és 512 MB DDR3 memóriát kapott, mely ebből fakadóan hardveres téren túlszárnyalja a DS112 sorozat eddigi tagjait. A megnövekedett számítási teljesítmény és a felsőbb besorolásnak köszönhetően képességeit is jobban szabadjára engedték. Példának okáért, a bájt-szintű (LUN) backup és megosztott mappa szinkronizálás feladatkörben egyszerre négy és kettő feladatot tud kezelni, a Cloud Station szolgáltatás accountjait 16-ra bővítették, letöltési feladatok számát 50-re növelték, VPN kapcsolatokból egyszerre 15-öt tud fogadni, biztonsági kamerákból pedig legfeljebb 12 licencelhető. Ezen felül természetesen ez a modell is tudja azokat a funkciókat, melyeket a korábbi modellek (SMB, Audio-Photo-Web-File-Download station, iTunes szerver, DLNA médiaszerver, bakcup funkciók, nyomtatószerver, megfigyelőállomás stb).


[+]

Külsejét tekintve az új jövevény beleillik a sorozatba, és természetesen a külső tárolók fogadására alkalmas két darab USB 3.0-s kapu és eSATA port sem hiányzik róla. A 166 X 71 X 224 mm-es ház merevlemez nélkül érkezik, belsejébe egy darab 3,5"-es (opcionális 2,5"-es tartóval természetesen 2,5"-es), legfeljebb 4 TB tárkapacitású, SATA csatolófelületű merevlemez helyezhető. A termikus körülmények szinten tartásáról, azaz a hűtéséről egy darab hátul elhelyezett 60 mm-es ventilátor gondoskodik, mely legfeljebb 18,4 dB(A) zajt csap.


[+]

A DiskStation Manager (DSM) 4.0-s rendszert futtató hálózati adattároló működés közben 14,6 watt teljesítményt vett fel (a mérésnél a Western Digital 3TB WD30EZRS merevlemezét használták), ami 6,34 wattra csökkent, ha a behelyezett tároló hibernált állapotra állt át. A gyártó saját mérései szerint a DS112-höz képest az új DS112+ gyorsult a windowsos környezetben végzett adatfeltöltési műveletek során (71,84 MB/s helyett 76,66 MB/s), viszont a letöltés egy hajszállal lassabb lett (110,19 Mb/s helyett 107,92 MB/s).

A Synology DiskStation DS112+ már a héten a boltok polcaira kerül, végfelhasználói ára bruttó 73 000 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés