Hirdetés

SteelSeries perifériák az olcsóbb árszegmensben

A népszerű gyártó ezúttal két új klaviatúrával és egy 80 gramm alatti rágcsálóval boldogítja a nagyérdeműt.

A SteelSeries útjára indította legfrissebb triumvirátusát, mely két billentyűzetből, illetve egy egérből áll; a költséghatékonyabb halmazban induló újdonságok az Apex 3 és 5, valamint a Rival 3 nevet kapták.

SteelSeries Apex 5 és Rival 3
SteelSeries Apex 5 és Rival 3 [+]

Lássuk először ezt a Rival 3-at: a szimmetrikus felépítésű, 77 gramm tömegű patkány a PixArttal közösen "elkövetett", TrueMove Core-nak keresztelt, 300 IPS-es és 35 G-s optikai szenzort használja, ami 8500 cpi-ig skálázódik. Nem is lenne gamer a hatgombos ketyere, ha nem lenne jelen az RGB világítás, ami most háromzónás konfigurációban teszi tiszteletét. A bal és jobb klikkek alatt 60 millió kattintásra (persze, persze) hitelesített SteelSeries kapcsolók tanyáznak, a burkolat pedig matt fekete köntöst visel.

SteelSeries Rival 3 SteelSeries Rival 3 SteelSeries Rival 3 [+]

Annyit azért zárójelben még megjegyeznénk, hogy a két oldalgombot csak a jobbkezes felhasználók fogják tudni kényelmesen aktiválni. Mindentől függetlenül újfent örömmel írjuk le, hogy mennyire díjazzuk a tényt, hogy az egérgyártók igencsak elmozdultak a könnyű eszközök irányába az utóbbi időben. A szoftveres hátországot a SteelSeries Engine jelenti, a benne való mókolásunk eredményét 5 profilban tárolhatjuk el a Rival 3-as belső memóriájában. A már hozzáférhető státuszban leledző kurzorkergető barátságosnak mondható, 30 dolláros árcédulát kapott.

SteelSeries Apex 3 SteelSeries Apex 3 SteelSeries Apex 3 [+]

A műanyagvázas Apex 3 billencs POM membrános kivitelű, és mágnesesen rögzülő csuklótámasszal, továbbá tízzónás RGB fényorgonával büszkélkedhet. A vezeték kulturált elvezetésében egy háromirányú kábelcsatorna segédkezik, és a véletlenül kifröccsenő folyadékoktól sem kell minden áron óvni a drágát. Az 50 dollárt kóstáló csomagot dedikált médiavezérlők és egy hangerőt szabályozó tekerőkapcsoló teszi teljessé. Mi üdvözölnénk még néhány dollárnyi kedvezményt, mert ilyesmi összegekért már belépőszintű mechanikus megoldásokat is lehet találni.

SteelSeries Apex 5 SteelSeries Apex 5 SteelSeries Apex 5 SteelSeries Apex 5 [+]

A 100 dolláros Apex 5 már alumínium vázra építkezik és hibrid kapcsolókkal (illetve 4 mm-es, sztenderd MX kupakokkal) szerelik a gyártósoron. Ezen kívül a tasztatúra feature lista tekintetében megegyezik kisebbik testvérével, a különbség csupán annyi, hogy a háttérvilágítás immáron gombonként címezhető, van ötprofilos belső memória, és egy mini OLED kijelző is szerepel a műsorban, melyre sok hasznos információt kiírathatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés