Hirdetés

CES 2013: SteelSeries Apex és Apex [RAW] gamer billentyűzetek

A játékosokra specializálódott gyártók is képviseltették magukat a CES-re időzített bejelentések forgatagában, ennek keretein belül a SteelSeries például két gamer billentyűzetet mutatott be a nagyérdeműnek. Az Apex és Apex [RAW] beviteli eszközök alapvető kiosztása nagyjából követi a konvenciókat, emellett igyekeztek a lehető legtöbb funkcionalitást beléjük préselni hardveresen és szoftveresen egyaránt.

SteelSeries Apex
SteelSeries Apex [+]

Kettejük közül a komolyabb példány az Apex, amely számos extra szolgáltatással próbálja megszólítani a kemény magot. A szokásos nyomógombok mellett 22 dedikált makró gomb sorakozik, amelyek a felső és a bal szélső régiókban kaptak helyet. Természetesen a billentyűzet teljes mértékben programozható, ráadásul tehetjük mindezt 4 rétegben, így összességében 504 különböző parancs kiadására van lehetőség, csak győzzük észben tartani.

SteelSeries Apex [RAW]
SteelSeries Apex [RAW] [+]

A háttérvilágítás 8 fényerősségi szinten a szivárvány minden színében képes pompázni, ez azonban nem csak optikai tuningelem. A SteelSeries ActiveZone 5 különböző zónára osztja fel a billentyűzetet, ezek színe függetlenül változtatható, ez a 4 réteggel kombinálva komoly segítséget jelenthet a megfelelő parancsok és makrók előcsalogatásában. A fedélzeten kétportos USB HUB is található egyéb eszközök kényelmes csatlakoztatása végett. A jobb oldalon egy sor multimédiás gombról sem feledkeztek meg, így médialejátszók kontrollálása és a hangerő szabályozása csak egy mozdulat. Érdemes még megemlíteni a plusz két iránygombot, a megnövelt space-t, valamint a billentyűzetről közvetlenül blokkolható Windows gombokat.


[+]

Ehhez képest az Apex [RAW] valamivel „nyersebb”, a makró gombok számát 17-re redukálták, eltűnt a multimédiás részleg, valamint a háttérvilágítás is egyszínűre, fehérre változott, vagyis jelen esetben nincs lehetőség az ActiveZone varázslásra. A rétegek száma is megfeleződött, de még így is 250 virtuálisan programozható gombot kapunk. Az Apex csavarodásmentes, harisnyázott USB kábelét jelen esetben egy egyszerűbb madzag helyettesíti.


[+]

A SteelSeries Apex és Apex [RAW] gamer billentyűzetek vételára rendre 99 és 69 dollár, érkezésük a második negyedév elején várható.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés