Hirdetés

A tavaszi szél víz helyett sokgombos SteelSeries egereket árasztott

Három Aerox szériás eszközzel bővült a cég kínálata, amelyekből kettő wireless, és a legszerényebben is kilenc gomb van.

A SteelSeries három rágcsálót mutatott be, amelyek egy már piacon lévő termékcsalád legfrissebb tagjaiként érkeznek a pástra. Első delikvensünk a 128,8 mm hosszú, 62,8-68,2 mm széles és 42,1 mm magas, kilencgombos Aerox 5, amely 66 grammot nyom a mérlegen.

SteelSeries Aerox 5
SteelSeries Aerox 5 [+]

A jószág belsejében egy 100-tól 18 000 cpi-ig 100-as léptékben skálázódó, 400 ips-os/40g-s TrueMove Air érzékelő dolgozik, ami elvileg egy egyedi SROM-mal megtoldott PixArt PAW 3335-ös egység. A jobbkezes (pontosabban szimmetrikus, de jobbkezeseket masszívan előnyben részesítő) periféria fő klikkjei alatt "80 milliós" TTC Gold Dustproof switch-ek tanyáznak. Az öt oldalgomb között akad egy sajátságos darab is, amelyet le-fel pöccinthetünk, és a korábbiakhoz képest felezett vastagságú nyomtatott áramköri lapot IP54-es minősítésű, úgynevezett "AquaBarrier" réteggel vonták be, s ez megvédi az elektronikát a fröccsenő folyadékoktól, portól, illetve egyéb szennyeződésektől.

SteelSeries Aerox 5
SteelSeries Aerox 5 [+]

Természetesen a címezhető világításról sem feledkeztek meg a tervezők; a színesen pislákoló fények három zónán teszik tiszteletüket. A hason két virgin-grade PTFE tappancs, meg egy cpi-deviáció ellen fellépő szenzorgyűrű állomásozik, és az ajánlatot leválasztható, 2 méteresre nőtt USB Type-C/Type-A parakábel varázsolja teljessé.

SteelSeries Aerox 5 Wireless
SteelSeries Aerox 5 Wireless [+]

Második újoncunk az Aerox 5 Wireless névre hallgat, és gyakorlatilag megegyezik az előbb bemutatott testvérével, a különbség mindössze annyi, hogy a 66 grammos tömeg 74 grammra gyarapodott, valamint a kábeles csatlakoztatás lehetőségét 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás (Quantum 2.0 Wireless), plusz 5.0-s Bluetooth kapcsolat egészíti ki.

SteelSeries Aerox 5 Wireless
SteelSeries Aerox 5 Wireless [+]

A beépített, 6 grammos akkumulátor az előbbivel nagyjából 80, az utóbbival körülbelül 180 órás üzemidőt ígér – noha ezen időtartamok minden bizonnyal leoltott RGB-s pilácsokkal értendők –, és 15 perces töltéssel megközelítőleg 40 órára elegendő kakaót tudunk az apparátusba pumpálni. A holmi dobozából a Type-C-s dongle mellett egy grátisz toldó adapter is előkerül.

SteelSeries Aerox 9 Wireless
SteelSeries Aerox 9 Wireless [+]

Az utolsó újdonság az Aerox 9 Wireless volna, amit elsősorban az MMORPG-k/MOBA-k rajongói fognak örömmel fogadni, ugyanis a betárcsázós telefonra emlékeztető egerek halmazában a Razer Naga X után ez a második modell, aminek nincs embertelen módon eltúlozva a tömege, ráadásul ezt a tényt a madzagtalanság szabadságával kombinálja.

SteelSeries Aerox 9 Wireless
SteelSeries Aerox 9 Wireless [+]

A 89 grammos kurzorkergető fizikai méretei vagy szenzorának fajtája (netán az akkumulátor kapacitása) nem változott az előző két márkatárshoz viszonyítva, ugyanakkor a görgő immár dönthető, miközben a gombok száma tizennyolcra növekedett, s ezekből tizenkettő a bal oldalon található.

Remek összehasonlító táblázat az Aerox termékcsalád tagjairól
Remek összehasonlító táblázat az Aerox termékcsalád tagjairól [+]

A gyártó friss üdvöskéi már megvásárolható státuszban vannak, és csomagolásaikra 90, 150, továbbá 160 eurós árcédulákat ragasztottak; ez a két zsinórmentes típus esetében honi vonatkozásban hozzávetőleg 55 000 és 57 000 forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés