Hirdetés

Egyes stúdiók és kiadók megmentenék a Stadián tárolt mentéseket

A hogyan egyelőre még kérdéses, de az akarat mindenképpen megvan rá.

Múlt szombaton számoltunk be arról, hogy a Google lelövi a Stadiát, de van több hónapnyi türelmi idő, mivel a szolgáltatás majd csak január 18-án szűnik meg. Ennek hatására a partnerek elkezdtek azon gondolkodni, hogy miképp tudnák kinyerni és újrahasznosítani a mentett játékállásokat.

Az Ubisoft gyorsan reagált az ügyben, és tudatta az klienseivel, hogy a Stadián birtokolt címeket átvezetik majd PC-re az Ubisoft Connect alkalmazásba, és ezzel együtt a mentéseket is megőrzik. A konkrétumok egyelőre kidolgozás alatt vannak, így később jelentik be a részleteket, ahogy azt is, hogy az Ubisoft+ előfizetőket ez pontosan hogyan érinti.

A Bungie szintén dolgozik egy módszeren a Destiny 2-re vonatkozóan, így akik Stadián játszották az említett címet, most megnyugodhatnak, mert lesz egy menekülési terv az elért eredményeik megőrzésére. Hasonlóra készül a Hitman sorozat esetében az IO Interactive is.

Egyelőre általános megoldásra nem érdemes számítani. Az biztos, hogy a mentett játékállások lekérhetők a Google-től, tehát ezekkel tudnak kezdeni valamit a stúdiók és kiadók, de valószínű, hogy egyéni alternatívák születnek majd, így az érintetteknek érdemes nyomon követniük a kedvenc játékaikhoz kapcsolódó hivatalos csatornákat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés