Hirdetés

A Sparkle előállt a félmagas GeForce GTS 250-nel

A Sparkle ismét előállt valami nem mindennapi termékkel, ugyanis a GeForce GTS 250 nevű kártyából még senki sem készített félmagas verziót. Ez természetesen tökéletes alkalom egy olyan cégnek, amelyik a legtöbbször egyedi megoldásokkal hívja fel magára a figyelmet.


Sparkle GeForce GTS 250 Low Profile [+]

A Sparkle új kártyája a jó öreg G92 grafikus processzor 55 nm-es gyártástechnológiával készülő változatára épül, ami 128 stream processzorral és 64 textúrázó csatornával dolgozik. A lapka 600 MHz-es mag- és 1500 MHz-es shaderórajelen működik, ami némileg alacsonyabb a 738 és 1836 MHz-es referenciaparaméterekhez képest, de ezt a kompromisszumot be kellett vállalni a kisebb méret érdekében.


Sparkle GeForce GTS 250 Low Profile [+]

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető terméken 512 MB vagy 1 GB kapacitású fedélzeti memória lehet, ami a GDDR3 szabványra épül, és 1800, illetve 1600 MHz-es effektív frekvencián ketyeg. A DirectX 10-es API-t támogató kártya hátoldalán egy DVI és egy HDMI kimenet található. A Sparkle várhatóan december elején kezdi meg a forgalmazást, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Az NVIDIA leleplezte a GeForce 310-et

A tegnapi napon már írtunk az új generációs GeForce széria első képviselőjéről, ám ma a hivatalos bejelentés is megtörtént. Sejteni lehetett, hogy a GeForce 310 a 210-es modell felturbózott változata, de a tényleges adatok birtokában kijelenthető, hogy a változások gyakorlatilag elmaradtak. A két kártya a referenciamodell alapján paraméterről paraméterre megegyezik, így egy szimpla névváltás történt.


NVIDIA GeForce 210 ... akarjuk mondani 310

Öröm az ürömben, hogy a változás csak az OEM piacot érinti, de nem lepődnénk meg, ha jövőre az asztali vonalon is megtörténne az átnevezés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés