Hirdetés

Memóriában gazdag az új Sparkle videokártya

Alig egy hét van hátra az NVIDIA új generációs grafikus kártyáinak megjelenéséig, de a Sparkle máris bejelentett egy bombameglepetést. A GeForce kártyák közül a múlt évben megjelent GT 220-as modell rendkívüli népszerűségnek örvend, ám ezt talán még fokozni is lehet. Természetesen továbbra is a memória mérete csábítja a potenciális vásárlókat, így ha valami meggyőző lehet papíron, az a 2 GB-os fedélzeti tár. Itt jön képbe a Sparkle, aki már számos alkalommal villantott hasonló megoldásokat.

A vállalat új GeForce GT 220-as kártyája a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő GT216 kódnevű lapkára épül, így 48 stream processzort, valamint 16 Gather4 utasítással kompatibilis textúrázó csatornát rejt. A DirectX 10.1-es API-val kompatibilis chip 625 MHz-es mag- és 1360 MHz-es shaderórajelen üzemel, míg a DDR2 szabványú memóriák 800 MHz-es effektív frekvencián ketyegnek.

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető kártya támogatja a CUDA platformot is, a hűtésről pedig egy nem túl méretes ventilátor gondoskodik alacsony zajszint mellett. A márciusban megjelenő termék hátoldalán egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenet várja a megjelenítőket, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem számolt be a Sparkle.

Előzmények

Hirdetés