Hirdetés

Sony Vaio Fit család megreformálhatja a belépő notebook piacát

A Sony egy új notebookszériát mutatott be, ami alapvetően a Vaio Fit névre hallgat, de kétféle verzióban is elérhető lesz. A Fit és Fit E jelöléssel érkező újdonságok ugyan nem Ultrabookok, de a vékony és könnyű koncepció mentén tervezték mindegyiket, noha a Vaio Fit elég vastag ahhoz, hogy optikai meghajtót elnyeljen. Lényegében a műanyag házba bújtatott Fit E család lesz az olcsóbb variáns, míg a Fit esetében a dizájnerek nem mondtak le az alumíniumról, így ez a konfiguráció a magasabb árkategóriát képviseli.

Sony Vaio Fit
Sony Vaio Fit [+]

Pontos specifikációkat nem árult el a gyártó, de számos fontos adatot közöltek, ami alapján körvonalazódik, hogy mire számíthatunk. A 14 és 15,6 colos méretkategóriába érkező gépek legfontosabb tulajdonsága, hogy a kisebbik HD+ (1600x900), a nagyobbik pedig Full HD (1920x1080) felbontású kijelzőt kap (akár érintésre érzékeny formában is). A vállalatnál büszkék arra, hogy elsők között szakítottak ebben a kategóriában a HD (1366x768) kijelzőkkel.

Sony Vaio Fit E
Sony Vaio Fit E [+]

A Sony komplett prémium audiovizuális csomaggal kedveskedik, ami a saját fejlesztésű Exmor-R CMOS érzékelős kamerát és a Fit-E modell esetében az úgynevezett "big box" hangszórókat jelenti, némi szoftveres tuninggal megfejelve (ClearAudio+), a 15,6"-es modellek esetében pedig extra mélynyomóval kiegészítve. Mindegyik típus megkapta a háttérvilágítással ellátott billentyűzetet, a nagyméretű touchpadot, a Wi-Fi és Bluetooth vezérlőket, valamint az NFC kommunikáció is alapból jár.

Sony Vaio Fit 14" érintőkijelzővel
Sony Vaio Fit 14" érintőkijelzővel [+]

Mint említettük, a Windows 8-as operációs rendszert futtató notebookok specifikációja nem ismert, a gyártó Intel Core i3, i5 és i7 (Ivy Bridge) processzorokról, 4-12 GB memóriaméretről, valamint 500 GB és 1 TB közötti kapacitással rendelkező merevlemezekről tett említést, mely utóbbi a drágább Fit modellnél hibrid konfigurációban lesz elérhető, de az SSD sem kizárt. Sőt, opcionálisan 1 vagy 2 GB VRAM-mal megfejelt dedikált NVIDIA GeForce 740M GPU-val szerelt modellek közül is lehet válogatni.


[+]

A Vaio Fit család fekete, fehér és pink (gyk: rózsaszín) színben lesz kapható kijelzőmérettől függően 649 (14") és 699 (15,6") dolláros kezdőáron. A Fit E ennél kicsit alacsonyabb árcédulával, fekete, ezüst és pink színben rajtol, 549 és 597 dolláros áron rajtol – szintén rendre 14 és 15,6 colos méretben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés