Hirdetés

Sony VAIO E 14P – jól felszerelt, fiatalos tavaszköszöntő laptopok

A Sony a mai napon jelentette be a VAIO E szériába tartozó legújabb laptopját, a 14 hüvelykes 14P-t. A 245 x 22,4 x 341 mm méretű, 2,3 kg tömegű szerkezet nem igazán követi a manapság oly trendi Ultrabook vonalat, inkább egy középkategóriás társként kíván megfelelni a mindennapok követelményeinek. Külsejét tekintve három színvariánsban lesz elérhető (fekete, fehér, rózsaszín), amit kontrasztos betétek tesznek izgalmasabbá. Szigetes billentyűzete még színben passzoló háttérvilágítást is kapott, így gyenge fényviszonyok között vagy akár teljes sötétségben a gyakorlatlanabb gépelők számára is kényelmes marad a szövegbevitel.


[+]

A középpontban egy Intel Core i3-2350M processzor teljesít szolgálatot, dupla magja 2,3 GHz-en ketyeg, fedélzetén pedig HD Graphics 3000 grafikus alegység található. Azonban a Sony mérnökei nem bíztak minden feladatot az IGP-re, ezért egy dedikált AMD Radeon HD 7670M videokártya is helyet kapott a rendszerben, amely 1 GB VRAM társaságában hívatott biztosítani a komolyabb grafikai teljesítményt igénylő alkalmazások problémamentes futtatását. A konfigurációban ezen kívül 4 GB rendszermemória (DDR3 1333 MHz) és egy percenként 5400-at forduló, 500 GB kapacitású merevlemez helyezkedik el.


[+]

Az szokásos vezeték nélküli kommunikációs szabványok ismerete természetesen alapfelszereltség, a specifikációban IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0+HS modul is olvasható. Csatlakozókból a HDMI kimenet mellett 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port található, utóbbiak közül az egyik a notebook kikapcsolt vagy alvó állapotában is alkalmas mobil eszközök töltésére, ez a képesség adapter vagy fali aljzat hiányában jól jöhet. A készülékház mérete azt is lehetővé tette, hogy jobb oldalra egy DVD-író is beférjen az összeállításba. Az akkumulátor kapacitását homály fedi, de a gyártó állítása szerint egy töltéssel 7 órás üzemidő is elérhető, valamint Rapid Wake + Eco módban akár 10 napig is elvegetál. Ebből a mély alvó állapotból másodpercek alatt felébreszthető a laptop, hasonlóan az Ultrabookok Instant On lehetőségéhez.


[+]

Érdemes még megemlíteni az 1,3 MP-es beépített Exmor HD webkamerát is, amely érdekessége, hogy nem csak a szokásos videohívások és egyéb tevékenységek folyamán lehet hasznos, hanem a Gesture Control szoftver segítségével Kinect-szerű, hadonászós irányítást tesz lehetővé. Így például jobbra-balra legyintve képek és weboldalak között lapozhatunk, lefelé mutatva a zene megállítható, csavaró mozdulatokkal (jelentsen ez akármit is) pedig a hangerő szintje kontrollálható. Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy egyelőre csak Windows Media Player, Internet Explorer 9, PowerPoint és PowerDVD szoftverekkel működik együtt.


[+]

A fiatalos Sony VAIO E 14P laptopok elérhetőségéről és várható vételáráról még nem közölt információkat a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés