Hirdetés

Érkezik a Sony Vaio S és Z notebookok új generációja

Frissíti felső- és csúcskategóriás notebookkínálatát a Sony. A prémium anyagokat felvonultató, kirívóan vékony és könnyű, mégis erős hardverkiépítéséről híres Vaio Z sorozat legújabb tagja követi a gyártó által megkezdett utat. A most bejelentett modell 13,1"-es Full HD felbontású kijelzővel kerül forgalomba, de burkolata megegyezik az eddig ismert formavilágú, szénszálból és alumíniumból gyártottal, így lényegében megmaradt az 1,18 kg-os tömeg és a mindössze 17 mm-es vastagság.


[+]

A változást, pontosabban az újdonságokat belül kell keresni! A központi egységet lecserélték a négymagos Core i7-3612QM modellre, azaz a Vaio Z immáron Ivy Bridge-re épül, a grafikus számításokért pedig a HD Graphics 4000-es IGP felelős.


[+]

Természetesen a külső grafikus magot tartalmazó Media Dock most is elmaradhatatlan kellék. Belül látszólag ez is felfrissült, hiszen a specifikációk szerint most AMD Radeon HD 7670M került bele, de ez a chip gyakorlatilag megegyezik az addig használt Radeon HD 6650M-mel. A további paraméterek és hardverelemek, mint a 8 GB memória, RAID 0-ban üzemeltetett 256 GB SSD, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 4.0, optikai meghajtó, stb. változatlanul az új konfiguráció részét képezik.

A másik felfrissülő modellcsalád, a Vaio S is éppen befért 2 kg alá. Lényegében a Z-hez hasonlóan itt is csak hardveres modernizálás történt. A 13,3 és 15,5 hüvelykes Vaio S esetében is az Ivy Bridge került előtérbe, így az APU akár megegyezhet a Vaio Z-ben is debütáló Core i7-3612QM típussal (csak a nagyobb modell esetében), de később, illetve a kisebb képátlójú modellben gyengébb processzorokból is lehet majd válogatni. Az elsődleges grafikus mag most is az integrált HD Graphics 4000, ám jelentős változás, hogy a korábban használt AMD Radeon HD 6630M-et lecserélte a cég, és helyére egy elméletben jóval potensebb NVIDIA GeForce GT 640M LE került.


[+]

A hangsúly az előző bekezdés végén az elméleti részen van, ugyanis az LE változat kizárólag DDR3 memóriával és kisebb órajelen és üzemel, mint a normál GeForce GT 640M. Ráadásul ezzel kapcsolatosan további csavar, hogy az NVIDIA az LE változat esetében nem garantálja, hogy mind a 384 CUDA mag aktív lesz – így elképzelhető, hogy butított változat kerül az egyes termékekbe. Erre sajnos nincs biztosíték, mivel az NVIDIA a specifikációban maximum értékként tekint a 384 darab CUDA magra, ám azt bekapcsolás előtt nem lehet megállapítani, hogy ezek mind aktívak-e.


[+]

Az S széria kijelzője nem változott, a 15,5"-es továbbra is Full HD IPS panellel készül, míg a 13,3"-es 1366x768 pixel megjelenítésére képes, a panel technológiája a kisebb kijelző esetben egyelőre ismeretlen, ám minden jel arra utal, hogy ebből is lesz IPS-es változat. A notebookokhoz opcionálisan 500 GB-os beépített merevlemezes dokkoló és 14 órás üzemidő elérésére képes kiegészítő akkupakk (sheet battery formájában) is rendelhető.

A Sony egyelőre nem hozta nyilvánosságra az új notebookok árát, de biztosak lehetünk benne, hogy egyik sem lesz olcsó mulatság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés