Hirdetés

A Sony Smart Wireless Headset pro egyedül is megállja a helyét

A Sony „okos” headsetje még év elején a CES-en bukkant fel először, most azonban hivatalosan is bejelentették, és máris elérhetővé vált. A Smart Wireless Headset pro első pillantásra egy méretes központi egységgel rendelkező Bluetooth füles, azonban valójában ennél lényegesen nagyobb tudással vértezték fel az apró szerkezetet.


[+]

Például képes önállóan is működni médialejátszóként és FM rádióként. Gyárilag egy 2 GB-os microSD memóriakártyát tartalmaz, ami 32 GB-ig bővíthető, erről MP3 és Wav fájlok megszólaltatására képes. A legfontosabb kezelőszervek és az egyszínű, fehér OLED kijelzőnek köszönhetően kontrollálása gond nélkül megoldható.


[+]

Igazi erejét azonban akkor villantja meg, ha egy androidos okostelefonnal párosítjuk. A kompatibilitási listában hivatalosan egyelőre csak Sony Xperia készülékek sorakoznak, de a gyártó megemlíti, hogy más nagyobb gyártók eszközeivel is tesztelik a headsetet, amelyről folyamatos tájékoztatást nyújtanak majd. Arról nincs információ, hogy tabletekkel például hogyan boldogul, de az alapvető funkciók bizonyára itt is működnek. Ebben a környezetben tehát Bluetooth-on keresztül zenét hallgathatunk és telefonálhatunk, ekkor az ezen tevékenységekkel kapcsolatos fontosabb információk (szám címe, hívó neve, telefonszáma) mind nyomon követhetők az OLED kijelzőn.


[+]

Szintén hasznos funkció, hogy a headsetről is böngészhető a híváslista, így akár a telefon elővétele nélkül is kezdeményezhetünk hívásokat. Amennyiben szöveges üzenetünk vagy e-mailünk érkezik, azok is megjelennek a készüléken, sőt, az SMS-ek felolvasása is kérhető, ha például olyan tevékenységet végzünk (pl. autóvezetés), amikor nem tanácsos hosszas olvasgatásba kezdeni. A csomag természetesen tartalmaz egy minőségi, fülbedugós (In-Ear) fülhallgatót, de az egységen található szabványos, 3,5 mm-es csatlakozónak köszönhetően ez bármilyen általunk favorizált zajkeltővel helyettesíthető.


[+]

Töltése micro USB porton keresztül történik, vagyis optimális esetben utazás során elég csak a mobiltelefon töltőjét magunkkal vinni. Méretéből adódóan akkumulátora is elég jól bírja a strapát, önálló lejátszóként 11-12 órát biztosít, valamint 11 órás beszélgetési idő és 650 órás készenléti idő olvasható a specifikációban. A Sony Smart Wireless Headset pro egyes webáruházak kínálatában már felbukkant, vételára 65 angol font.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés