Hirdetés

Lassan halad előre a PlayStation Vita szekere

A PlayStation Vita még karácsony előtt került az üzletekbe, ám szokás szerint csak Japánban. A termék impozáns technikai képességekkel rendelkezik, de az előző év utolsó két hetét számba vevő eladási adatokon ez nem látszott meg. Rendkívüli változásról nem tudunk beszámolni, így az európai, az ausztráliai és az észak-amerikai starttal egyetemben sem tört meg a jég.

A Sony hivatalos adatai alapján 1,2 millió PlayStation Vita került leszállításra február végéig, míg a játékeladások kétmillió felett járnak. Ezek alapján a japán vállalat nem lehet maradéktalanul elégedett, így a kézikonzol szekere továbbra is lassan halad előre. A konkurens Nintendo 3DS sem mondható bombasikernek, de 2011-ben ebből a termékből 11,4 millió fogyott, ami a mért tíz hónapos periódus alatt arányosan még mindig jobb a PlayStation Vita két és fél hónapos eredményéhez viszonyítva.

Elemzők szerint a PlayStation Vita legnagyobb problémája a játékok számában keresendő. Ezt nehéz így megállapítani, de annyit már lehet tudni, hogy a Sony március 9-én jelenti be az új címeket a kézikonzolra, ami remélhetőleg megdobja majd a keresletet. Annyi biztos, hogy a hardver nagyon erős a konkurens géphez képest, és a beépített akkumulátorral is a Sony masinája bírja tovább a strapát, így a vásárlásnál maximum az árcédula lehet fájó pont.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés