Hirdetés

IFA 2014: kipróbáltuk a világ legkisebb nagyfelbontású audiolejátszóját

A Sony Walkman család legfiatalabb tagja az NWZ-A15, amely jelenleg a világ legvékonyabb (8,7 mm)  és legkönnyebb, nagyfelbontású audioanyagok, azaz például FLAC, AIFF vagy DSD fájlok kezelésére is képes hordozható lejátszója. Az akkumulátora által biztosított üzemidő ilyen típusú állományok esetén 30 óra, de ha valaki megelégszik a szimpla MP3-akkal, akkor ezt 50 óráig is kitolhatja. Színes kijelzője nem érintésérzékeny, így a vezérléshez a gombok nyomkodására van szükség, de így cserébe nem lesz maszatos a 2,2 hüvelykes 320x240 képpont felbontású képernyő.

Sony Walkman NWZ-A15
Sony Walkman NWZ-A15 [+]

16 GB belső memóriával rendelkezik, de a tárolókapacitás egy microSD kártyával tovább növelhető. A többféle színben elérhető modellbe S-Master HX digitális erősítőt építettek, és megkapta a cég exkluzív DSEE HX technológiáját is, amely elméletileg képes a vesztésegesen tömörített hangfájlok feljavítására. Na és a lényeg, hogy hogy is szól? Egy MDR-A1 típusú, beépített DAC egységgel, S-Master HX digitális erősítővel ellátott középkategóriás fejhallgatóval próbáltuk ki, ráadásul pont előtte MP3 lejátszóról hallgattunk (MP3) zenét. Azt a földbe döngölte, hiszen a megszólalás sokkal teltebb, dinamikusabb, jobban kivehetőek az egyes hangszerek és hangok.

Sony Walkman NWZ-A15
Sony Walkman NWZ-A15 [+]

Viszont az is igaz, hogy közvetlenül ezután következett az Audio Technica standja, ott pedig a High End fejhallgatók, és egy Cambridge asztali Hi-Res médialejátszó várt bennünket. Ahhoz képest A Sony NWZ-A15 már vérszegénynek tűnt, olyan eszköznek, amely azért hajlamos elkenni bizonyos részleteket. Tehát a tökéletestől azért még távol van a Bluetooth és NFC támogatással is bíró NWZ-A15, de egy ekkora, ilyen kialakítású eszköztől dőreség lenne azért csodákat várni. Azt a feladatot amire szánták, valószínűleg a hétköznapokban is simán ellátja, kérdés, hogy lesznek-e elegen, akik kifizetnek érte 230 eurót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés