Hirdetés

IFA 2014: kimosták és összement Sony kalandkamerája

A Sony a CES-en már idén bemutatott egy akciókamerát, a Sony HDR-AS100VR-t, de az IFA közönségét sem hagyja újdonság nélkül ebben a szegmensben: megérkezett a vállalat legkisebb modellje, az Action Cam Mini. A 63 grammos, Wi-Fis készülék mérete 2/3-a a CES-en bemutatott modellhez képest, így hordozhatóság tekintetében sikerült előrébb lépniük a vállalat mérnökeinek, noha a formavilág mit sem változott.


[+]

Belül most be kell érni egy 11,9 megapixeles 1/2,3-os Exmor R CMOS szenzorral (a nagyobbik testvérben ugyanis 13,5 megapixel volt) de a feldolgozásért felelős Bionz X processzor, illetve a 170 fokos látószögű Zeiss Tessar objektív ugyanolyan, és nem maradt ki a kamerából a sztereó mikrofon, a GPS és SteadyShot képstabilizátor sem, ekkor azonban 120 fokkal gazdálkodhatunk csupán. A rögzítés microSD/SDHC/SDXC kártyákra legfeljebb Full HD felbontásban történhet maximum 50/60 fps sebességgel és 50 Mbps bitrátával, de alacsonyabb felbontásban (1280x800) 120/100 fps is elérhető 25 Mbps mellett.


[+]

Az Action Cam Mini cseppálló kivitelben készült, ezért ellenáll nemcsak a szakadó esőnek, de a sáros pocsolyáknak is. Extrémebb körülmények között viszont már vízálló tok védi meg a kamerát a váratlan ütésektől, a homoktól, 5 méteres mélységig pedig vízbe is merülhetünk vele. Emellett a csomag része az RM-LVR2V Live-View távirányító, amibe átkerült a kamerából a GPS adatok rögzítése, ennek köszönhetően sikerült magának a felvevőnek a tömegét és méretét tovább csökkenteni.


[+]

A csuklóra is rögzíthető kiegészítőt a tervezők egy kis kijelzővel látták el, amin követhető az aktuális kép is, de ennek segítségével menet közben módosíthatóak a beállítások, visszajátszatóak vagy törölhetőek a korábban rögzített anyagok, mialatt a kamera a sisakra, kormányra van rögzítve. A távval egyidejűleg akár öt kamera is irányítható, amennyiben egyszerre több látószögből kívánunk videókat készíteni.


[+]

A Sony DR-AZ1 Action Cam Mini különféle kiszerelésben az idei év októberétől lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés