Hirdetés

IFA 2014: megnéztük, és még nem hibátlan a Sony über-csodaprojektora

Tavasszal mi is beszámoltunk arról, hogy a Sony egy különleges, ultrarövid vetítési távolságú Ultra High Definition felbontású projektoron dolgozik. A mérnökök és a kutatók olyan jó munkát végeztek, hogy Berlinbe már el is hoztak egy működőképes, kiállítható példányt.

Sony Life Space UX
Sony Life Space UX [+]

A cég munkatársai sajnos sok infót nem árultak el a termékről, annyit azért megtudtunk, hogy hamarosan a boltokba is kerülhet, várhatóan 50 000 dolláros áron. A Life Space UX fantázianevű készülék a vállalat által kifejlesztett SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) képalkotási technológiára épül, a megvilágítást pedig lézerdiódák biztosítják. A készülék maximális felbontása 4096x2160 képpont, legnagyobb fényereje 2000 ANSI lumen.

Sony Life Space UX
Sony Life Space UX [+]

Elvileg képes a 3D tartalmak megjelenítésére, de ezt a rövid bemutató alatt nem demonstrálták. Az viszont kiderült, hogy a 20 centis távolságból 147 hüvelykes kép kivetítésére képes eszköz színei természetesek, valósághűek voltak. Még az olyan problémás részletekkel sem akadtak problémát, mint például a bőrszín tónus. Viszont az is igaz, hogy a gyors(abb) mozgások esetén bizony látványosan meg-megdöccent a kép. Rendelkezik beépített hangrendszerrel, és ha a bemutató alatt tényleg azt hallottuk, és nem valamiféle elrejtett hangfalakat, akkor a megszólalásra nem lehet majd panasz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés