Hirdetés

A Sonnet legfrissebb termésével rackesíthetjük az Apple Mac Studio gépeinket

Míg az egyik újdonságba legfeljebb két masinát rakhatunk, addig a a másikba csak egyet, viszont ahhoz PCI Express bővítőmodult kapcsolhatunk.

A Sonnet két 3U magas és sztenderd 19 hüvelykes kivitelű racket prezentált, amelyeknek egyike az egy vagy két Apple Mac Studio gép elszállásolására módot biztosító, RackMac Studio nevű megoldás.


[+]

A 2 éves garanciával értékesítésre kerülő újonc "térfelenként" egy-egy USB 3.0 portot viselő előlapját úgy alakították ki, hogy a benne lakó almás konfigurációk bekapcsológombjaihoz, elülső USB Type-C/Thunderbolt 4 aljzataihoz, illetőleg SDXC kártyaolvasóihoz könnyen hozzáférhessünk, miközben a tetőlemezén méretes kivágások tátonganak a Wi-Fi/Bluetooth jelek megfelelő terjedésének érdekében.


[+]

A feszes gumipárnák által tartott vasak alá három-három USB-s, netán Thunderbolt csatolós SSD-t pakolhatunk be, amelyeket ragasztóval megtámogatott mágnes rögzít majd. A szellőzőrésekkel gazdagon megtűzdelt frontális panel hat kézi csavar eltávolítását követően leszedhető, így talán a szereléssel sem lesz különösebb problémánk.


[+]

A gyártó másik, négyportos USB hubbal ellátott modellje xMac Studióként mutatkozik be, és rokonával ellentétben egyetlen Mac Studio elnyelésére készítették fel, ám a fennmaradó térrészének sem muszáj parlagon hevernie, ugyanis szükség esetén Thunderbolt/PCI Express modullal népesíthetjük be.

Az Echo I és Echo III modulok
Az Echo I és Echo III modulok

A 400 wattos tápegységet, egy vagy két 40 Gbps-os Thunderbolt interfészt, plusz két (17 dB-es zajterheléssel dolgozó) Noctua ventilátort magába foglaló bővítőegységeknek hála további PCI Express 4.0-s síneket bocsáthatunk rendszerünk rendelkezésére – az Echo I-essel egy x16-os, az Echo III-assal pedig egy x16-os és két x8-os példányt.


[+]

Ha még ez sem volna elegendő, akkor az Echo III Rackmount konstrukció szolgáltatásaira hagyatkozhatunk, aminek köszönhetően akár kilenc PCI Express foglalatba passzintható kártyával is munkálkodhatunk, 5U-s kombinált magasságban. Az október 23-ától, illetve szeptember 25-étől megvásárolható termékek leendő vételárai a következőképp fognak alakulni:

  • Sonnet RackMac Studio – 450 dollár
  • Sonnet xMac Studio (modul nélkül) – 550 dollár
  • Sonnet xMac Studio / Echo I – 1250 dollár
  • Sonnet xMac Studio / Echo III – 1650 dollár

Előzmények

Hirdetés