Hirdetés

Könnyen hozzáférhetünk a Mac Studio SSD foglalatához

A címben szereplő állítást persze almás viszonylatban érdemes értelmeznünk.

Múlt héten elindult a Mac Studio forgalmazása, aminek szokás szerint nem csak a vásárlók, de a youtuberek is örülhettek, hiszen elsőként mutathatták be az Apple új gépét. A sok tesztvideó között természetesen megjelentek az olyan anyagok is, amelyben rögtön darabjaira is szedték az új gépet, ezek közé tartozik a Max Tech csatorna videója is. Ebből megtudhatjuk, hogy az újdonság viszonylag egyszerűen szétszerelhető.


(forrás: Max Tech YouTube) [+]

A borítás és néhány takaróelem eltávolítása után rögtön meg is pillanthatjuk az alaplapot, amelyen két SSD foglalatot is találunk, ezek közül ráadásul az egyik üres. Ez nem azt jelenti, hogy a felhasználó szabadon cserélgetheti a meghajtókat, az Apple kifejezetten ellenzi ezt, és értelmét sem látjuk a gép ebből a célból történő megbontását, ugyanis nem csak a garanciát bukjuk vele, de az egyedi csatlakozó használata miatt hétköznapi felhasználóként sosem találkozunk majd olyan tárolóval, amit bele tudunk majd tenni az alaplapba.


(forrás: Max Tech YouTube) [+]

A fenti állítás egyébként elképzelhető, hogy csak a cikk megjelenésének pillanatára igaz, ugyanis a Mac Próhoz például rendelhetünk utólag beszerelhető SSD-ket, ennek telepítése viszont nem csak a hozzáértést, de egy második Mac számítógép meglétét is megköveteli, ráadásul a készlet ára sem túl kedvező, inkább a már menthetetlen komponens helyett érdemes megvásárolni, nem pedig tárhelybővítés céljából.

Elképzelhető, hogy később a Mac Studióhoz is vásárolhatunk majd hasonló tárolókat (nem pont ugyanilyet, hiszen a videóból is kiderül, hogy a két rendszer ilyen szempontból nem kompatibilis egymással), de inkább azt tanácsoljuk, hogy ne várjunk erre a lehetőségre, inkább gondolkozzunk előre és a jelenlegi igényeinkhez képest erősebb konfigurációt válasszunk – gondolva a jövőre.

Apple M1 Ultra
Apple M1 Ultra (forrás: Max Tech YouTube) [+]

A videóban egyébként láthatjuk az M1 Ultrát is, hiszen a srácok a szétszerelésben nem álltak meg az SSD foglalatánál. Akik olvasták az új rendszerchipről szóló cikkünket, azok már korábban is tudatában lehettek annak, hogy egy méretes megoldásról van szó, hiszen gyakorlatilag két, egymással egybekötött M1 Maxszel van dolgunk, a tokozáson pedig a rendszermemória is helyet kapott, most viszont a gyakorlatban is láthatjuk, hogy az Apple mérnökei egy poháralátétnek is beillő megoldást pakoltak az alumínium házba, természetesen a teljesítményszinthez passzoló hűtéssel kiegészítve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés