Hirdetés

Nyolc férőhelyes Sonnet bővítőkártya jött NVMe SSD-khez

A cég PCI Express 4.0-s megoldása maximum 30/18 GB/s-os sebességet képes produkálni, és a hűtés feladatát is magára vállalja.

A Sonnet egy nyolceszközös M.2 bővítőkártyát mutatott be, ami foglalatonként 8 TB-os meghajtókat tud kezelni, azaz összesen 64 TB-nyi tárhellyel tudja felturbózni rendszerünk kapacitását.


[+]

Az M.2 8x4 Silent Gen4 PCIe Card néven jegyzett, FUS-SSD-8X4-E4S azonosítóval rendelkező újdonság egy teljes magasságú, illetve hosszúságú konstrukció, amit x16-os PCI Express 4.0 sínbe célszerű rakni, és a beletelepített, 22 x 80 mm-es Key M adattárak energiaellátásáról egy 6 tűs PCI Express tápkonnektor segítségével gondoskodik (noha hat tárolóig ennek használata csupán opcionális).


[+]

A bootolható termék a S.M.A.R.T. monitorozás mellett támogatja a RAID 0, RAID 1, továbbá RAID 10 tömböket, és a tetején indikátor LED-ek jelzik a lemezaktivitást, amelyeknek fényét a hátsó beépítőkereten keresztül is láthatjuk. SSD-inket egy hővezető padokkal kiegészített alumíniumbordázat hűti, és egyoldalas modellek esetén a vastagabbat, kétoldalas típusoknál meg a vékonyabbat kell felhelyeznünk a chipekre, azonban arra ajánlott odafigyelnünk, hogy a Western Digital PCI Express 4.0-s interfésszel kommunikáló portékái nem kompatibilisek cikkünk tárgyával (kompatibilitási lista).


[+]

A 48 sávos PCI Express 4.0 switch-csel szerelt ketyere négy, RAID 0 tömbbe rendezett háttértárral legfeljebb 30/18 GB/s-os szekvenciális olvasás/írás elérésére képes, amely értékpár x16-os PCI Express 3.0 sínnel 14/12 GB/s-ra csökken, viszont ha Thunderbolt bővítőegységbe implementáljuk, kénytelenek leszünk megelégedni a 2,8 GB/s-os lemezműveletekkel.


[+]

A 2 éves garanciával árusított, PCI Express bifurkációt nem igénylő hardver (nettó) 800 dolláros összegért már kosárba rakható a gyártó webshopjában, illetve hivatalos disztribútorainak kínálatából.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés