Hirdetés

Huszonegy NVMe 2.0-s SSD-t kezel az Apex Storage M.2-es bővítőkártyája

A termék segítéségével AMD és Intel vasakkal egyaránt élvezhetjük a PCI Express bifurkáció előnyeit.

Az adattárolás világában még újoncnak számító Apex Storage egy olyan bővítőkártyát mutatott be, ami egy x16-os PCI Express 4.0 sínbe passzintva nem kevesebb, mint huszonegy darab (PCI Express 4.0-s) M.2 SSD-t képes fogadni.


[+]

A teljes UEFI/Secure Boot, NVMe 2.0 protokoll, továbbá Intel Optane támogatással rendelkező, X21 névre keresztelt megoldás 30,5/28,5 GB/s-os olvasási/írási sávszélességgel, illetve átlagosan 79/52 mikromásodperces késleltetéssel dolgozik, miközben a 8 TB-os tárolók kezelése révén 168 TB-nyi kapacitással tudja pluszban felvértezni rendszerünket. Ez igen tisztességes számadat, azonban a 16 TB-os M.2 lemezek elterjedésével 336 TB fogja jelenti a maximumot.


[+]

Az egyslotos, teljes magasságú és hosszúságú hardver 100 PCI Express 4.0 sávot, illetve Windows/Windows Server/Linux alól RAID opciókat biztosít, míg a felhőtlen munkához szükséges energiát két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozón, valamint magán a foglalaton keresztül veszi fel. Ez némileg túlzónak hat, mivel a fogyasztás – a specifikációs listára alapozva –  tipikusan 95 watt környékén alakul.


[+]

Kissé fura részlet, hogy a mellékelt bordázathoz nincs ventilátor, de a gyártó szerint legalább 400 lfm-es légáramlás kell az egyelőre ismeretlen vételárú, élettartamra szóló garanciával értékesítésre kerülő konstrukció megfelelő működéséhez.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés